Ако очаквате оставката на Станишев, ще ви разочаровам

OFFNews 30 май 2014 в 20:25 2290 19

Снимка bsp.bg

Ангел Найденов.

Ако очаквате новина, свързана с оставката на Сергей Станишев, ще ви разочаровам, заяви министърът на отбраната Ангел Найденов след заседанието на Изпълнителното бюро на БСП.

Ако очаквате новина, свързана с оставки, ще ви разочаровам: разбира се, председателят на партията Сергей Станишев има право съгласно устава - всъщност прозвучаха и такива предложения - да прецени какви мерки да предложи на Националния съвет, ако счете за необходимо, обясни той.

Доминиращата оценка в изказванията на всичките членове от Изпълнителното бюро беше тежко разочарование в резултат на загубата, която претърпяхме заедно с нашите коалиционни партньори от "Коалиция за България”, подчерта Найденов.

Според него ситуацията е изключително трудна и неприятна: „Но доминиращото убеждение е, че не се е случило нещо фатално и че няма нещо, което да не може да бъде овладяно, преодоляно и съответно променено”.

Значителна част от симпатизантите на БСП не припознават правителството, като правителство, в което участва БСП, заяви Ангел Найденов.

БСП и ДПС са започнали разговори за промени в правителството, съобщи той.

Що се отнася до БСП – предстои да бъде определен преговарящият екип, който заедно с председателя на партията да продължи разговорите, както за по-ясното очертаване на акцентите на необходимите политики, така и за оценка на дейността на правителството в рамката на тази една година, каза министърът на отбраната.

Ангелов: Станишев трябва да бъде съхранен, но да връчи оставка

Междувременно депутатът от БСП Страхил Ангелов заяви пред агенция "Фокус", че в понеделник ще си подаде оставката като член на изпълнителното бюро на Район Витоша.

Ангелов каза, че очаква и останалите му колеги от бюрото да направят същото.

Според Ангелов ръководството на партията се е изчерпало и се налага да се направят промени, след което може да се отиде на предсрочни избори.

„Сергей Станишев трябва да бъде съхранен, трябва да направим така, че той да се оттегли, но това да стане по един нормален начин, да стане в дух на диалог, разбирателство, да направим плавен преход в партията. Видно е, че не се справихме, загубата е тежка. Когато претърпиш такава загуба, достойното поведение е именно да подадеш оставка. Нека друг поеме тази отговорност, нека друг опита да се справи“, обясни Страхил Ангелов.

Той каза още, че е необходима смяна на поколенията. БСП трябва да се завърне към своите идейни ориентири и да стане наистина социалистическа партия, категоричен беше Ангелов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!