Ако очаквате оставката на Станишев, ще ви разочаровам

OFFNews Последна промяна на 30 май 2014 в 20:25 1778 19

Снимка bsp.bg

Ангел Найденов.

Ако очаквате новина, свързана с оставката на Сергей Станишев, ще ви разочаровам, заяви министърът на отбраната Ангел Найденов след заседанието на Изпълнителното бюро на БСП.

Ако очаквате новина, свързана с оставки, ще ви разочаровам: разбира се, председателят на партията Сергей Станишев има право съгласно устава - всъщност прозвучаха и такива предложения - да прецени какви мерки да предложи на Националния съвет, ако счете за необходимо, обясни той.

Доминиращата оценка в изказванията на всичките членове от Изпълнителното бюро беше тежко разочарование в резултат на загубата, която претърпяхме заедно с нашите коалиционни партньори от "Коалиция за България”, подчерта Найденов.

Според него ситуацията е изключително трудна и неприятна: „Но доминиращото убеждение е, че не се е случило нещо фатално и че няма нещо, което да не може да бъде овладяно, преодоляно и съответно променено”.

Значителна част от симпатизантите на БСП не припознават правителството, като правителство, в което участва БСП, заяви Ангел Найденов.

БСП и ДПС са започнали разговори за промени в правителството, съобщи той.

Що се отнася до БСП – предстои да бъде определен преговарящият екип, който заедно с председателя на партията да продължи разговорите, както за по-ясното очертаване на акцентите на необходимите политики, така и за оценка на дейността на правителството в рамката на тази една година, каза министърът на отбраната.

Ангелов: Станишев трябва да бъде съхранен, но да връчи оставка

Междувременно депутатът от БСП Страхил Ангелов заяви пред агенция "Фокус", че в понеделник ще си подаде оставката като член на изпълнителното бюро на Район Витоша.

Ангелов каза, че очаква и останалите му колеги от бюрото да направят същото.

Според Ангелов ръководството на партията се е изчерпало и се налага да се направят промени, след което може да се отиде на предсрочни избори.

„Сергей Станишев трябва да бъде съхранен, трябва да направим така, че той да се оттегли, но това да стане по един нормален начин, да стане в дух на диалог, разбирателство, да направим плавен преход в партията. Видно е, че не се справихме, загубата е тежка. Когато претърпиш такава загуба, достойното поведение е именно да подадеш оставка. Нека друг поеме тази отговорност, нека друг опита да се справи“, обясни Страхил Ангелов.

Той каза още, че е необходима смяна на поколенията. БСП трябва да се завърне към своите идейни ориентири и да стане наистина социалистическа партия, категоричен беше Ангелов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.05 2014 в 20:47

Всички от БСП очакват оставката на Станишев...........Нека да му помогнат да го направи.

31.05 2014 в 10:18

Тоз дингил откога е говорител на БСП? Да не е заявил ясно и отговорно "Стану геем! Заживу не с каким нибудь, а с Сергеем!"

31.05 2014 в 09:26

Това е чудесна новина! Давай, Станишев! Дозакопай я!

31.05 2014 в 08:44

Електората ви измира, а нов не се вижда на хоризонта, комундели мръсни! :)
Скоро на избори и 5% ще са ви много!

31.05 2014 в 01:14

Сергей оСтанишев нe могат да го изгонят даже и от собствената му партия след 11та поредна загуба. Гьонсуратлък на N-ta...

30.05 2014 в 22:55

Мда-а-а-а, Станишев остава, а БСП си отива!

30.05 2014 в 22:36

Егати партията!Като не може да се справи с един апаратчик,така ще се стопи

30.05 2014 в 22:17

Крайно време е, този политически Франкенщайн да изчезне! Може ли това да бъде социалистическа партия, може ли електоратът и да е от твърди комунисти? Това е безумие! Може би това е началото на края - нека си седи станишев начело, докато я набута вдън земя! Но, на мен не ми се вярва!

30.05 2014 в 21:33

едни наплашил,всички нагушил-мишока надмина бай тошо по апаратни игри..копие на начальнииик путя...историята и тя гледа с изцъклени очи..молодьец.КОЙ ли му казва какво да прави,или червеният поет ,който се изонанира с онова ,че права е"когато съгреши дори...",превърноло се във вечно комунистическо верую..какъв великолепен период за столетницата ,само..Аз съм щастлив...истина ви казвам...

30.05 2014 в 21:19

А постоянно разправят как властта не им била самоцел, смях! Едно говорят друго правят.