БСП внася сигнал до Комисията за антикорупция за апартаменти на депутати от ГЕРБ

OFFNews 27 ноември 2018 в 18:10 6378 1

Снимка БГНЕС, архив

БСП внася сигнал до антикорупционната комисия (КПКОНПИ) с настояване тя да провери медийни публикации за апартаментите на депутатите от ГЕРБ Десислава Атанасова, Делян Добрев, Красимир Велчев и вече бившия народен представител Антон Тодоров.

„Искането до КПКОНПИ е свързано с това, че за сигнал се считат и медийни публикации по отношение на корупция или конфликт на интереси. Такива публикации имаше по отношение на финансовия министър Владислав Горанов. Комисията да провери какво е основанието за придобиването на апартаментите им. Имат ли, нямат ли наем“, заяви депутатът от БСП Филип Попов, цитиран от "Фокус".

Според публикация в новинарски сайт Десислава Атанасова, Антон Тодоров, Делян Добрев и Красимир Велчев имат апартаменти, които използват без наем или са купили много изгодно. Медията посочва, че Десислава Атанасова има апартамент в комплекс „Царско село“, Делян Добрев има апартамент, който е придобил като „дарение“, Красимир Велчев ползва имот без наем, а Антон Тодоров ползва без наем малък апартамент. Според изданието и четиримата са свързани с Държавна сигурност.

Той подчерта, че БСП настоява Комисията да провери дали изнесената информация е фалшива новина, или не. 

"Такъв е законът. Така са го написали управляващите от ГЕРБ. Нека да се сезират и да проверят за какво иде реч. Обвиненията, които съществуват в медиите, са сериозни. Работа на Комисията е да провери", каза депутатът.

Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова отхвърли обвиненията. 

"Ако някой от колегите от БСП покаже запис, снимка, какъвто и да е материал, че аз някога през живота си съм стъпвала и имам апартамент в комплекс „Царско село“, както пише в публикация, съм готова да си подам оставката на мига. Очаквам същото от Филип Попов, Корнелия Нинова и всички вносители на този сигнал", заяви Атанасова.

„Явно БСП са проводници на фалшиви новини, след като се налага да коментираме този случай“, посочи тя.

Атанасова каза още, че очаква с огромно нетърпение проверката на антикорупционната комисия. 

"От 2009 година съм народен представител. Преди това съм била общински съветник. Моето имущество е публично осветено", подчерта тя. 

„Да уточним, че съм родена през 1978 година, на 8 октомври. Когато Държавна сигурност вече не е функционирала съм била на 10-11 години. Не знам дали ДС са вербували и бебета, и малолетни, но за това друг път“, каза още Атанасова и показа документ, според който родените след 1973 година не подлежат на проверка дали са били членове на ДС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови