БСП-София: Нинова няма мандат от пленума за съставяне на правителство, само за разговори

Трябва да се възстанови диалогът между партиите, категоричен е Иван Таков

OFFNews 19 януари 2023 в 09:59 4397 1

Иван Таков

Снимка БГНЕС/архив

До вчера бях умерен песимист за реализацията на третия мандат, но вече не съм, обясни Иван Таков

Националният съвет на БСП вчера даде мандат на Корнелия Нинова да води преговори с останалите председатели на политически партии. Но само дотам - не сме давали мандат за съставяне на правителство, коалиционни формули, имена и начин на участие. 

До вчера бях умерен песимист за реализацията на третия мандат, но след вчерашните изказвания на политическите лидери вече не съм толкова умерен, заяви председателят на Софийската организация на БСП Иван Таков по БНТ. 

По думите му дори да няма правителство, една такава среща е възможност да започне възстановяване на диалога между партиите. Социолозите казват, че след предсрочните избори ситуацията ще е почти същата, как ще се направи правителство?, мотивира се Таков. 

И допълни: Когато дебатът слезе на ниво личностни нападки е много трудно да се намери компромис за съставяне на правителство. Затова е хубаво да се нормализира диалогът в българския парламент, за да има редовно правителство. 

Той коментира, че в момента БСП не е в добра кондиция. И тази тенденция трябва да бъде обърната, което изисква ясни и конкретни политики и предложения от ръководството на партията. Затова е важно какво ще се случи на конгреса на партията през февруари, каза още Иван Таков.

На форума ще се гледат концепция за нов устав и насоки за нова програма, очаквам да се дебатира сериозно по тези теми и това да стане основа за предизборна програма на БСП, каза още той. 

В дневния ред не фигурира смяна на лидера, но конгресът може да реши всичко, да промени дневния ред, ако има необходимост, обясни още председателят на столичните социалисти. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

900

1

нещото

19.01 2023 в 10:37

Доганчовците ясно заявиха в сутрешният блок на БТВ, че важното за тях е да вземат едни 60 млрд.лева , но ако може някой друг да ми ги осигури....................
 
X

Подкастът на OFFNews