БСП остава в коалиция с Комунистическата партия на България

OFFNews 08 февруари 2021 в 20:06 3609 0

БСП препотвърди досегашния формат на коалиция от партии "БСП за България", съобщават от "Позитано" 20.

Освен БСП, в коалицията участват партиите Политически клуб "Екогласност", Комунистическа партия на България, "Нова зора" и Политически клуб "Тракия".

Коалицията ще участва в парламентарните избори с общи листи, в президентските - с общи кандидати за президент и вицепрезидент, както и с общи листи за общински съветници и кметове, а и за членове на Европейския парламент.

В коалиционния договор се подчертава, че участниците в коалицията се ангажират с общите позиции, единните действия и споделена отговорност по цялостната дейност на коалицията в законодателната, изпълнителната и местната власт.

Партньорите от "БСП за България" ще сключат и споразумение за подкрепа, взаимодействие и сътрудничество с други партии и граждански сдружения.

Партиите и сдруженията ще работят за предизборното мобилизиране на своите членове и симпатизанти и участие на изборите за 45-то Народно събрание.

"В тази тежка за България ситуация както в здравен, така и в социално-икономически план, сме длъжни да предложим на обществото и реализираме програма за излизане от кризата и прекратяване на пагубното управление на ГЕРБ. Страната се нуждае от радикална промяна, която да прекрати разрухата и хаоса във всяка сфера на обществено-политическия живот", посочват коалиционните партньори от "БСП за България" в споразумението, предложено на партиите и сдруженията извън коалицията.

Общата координация на действията ще се осъществява от Националния предизборен щаб на Българската социалистическа партия и щабовете по места.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови