БСП честити Възкресение Христово преди Великден

ОFFNews 05 април 2018 в 11:52 4334 1

От БСП честитиха Възкресение Христово преди Великден. Социалистите излязоха с декларация по повод предстоящия празник. 

"След броени дни православните християни по цял свят ще се поздравим с "Христос Воскресе!" Ще се замислим за същността на човешкото съществуване и за онова, което ни прави човеци", каза от парламентарната трибуна депутатът от БСП Васил Антонов. 

Декларацията на социалистите беше представена в последния работен ден на депутатите преди преди празника - Велики четвъртък. Тя завърши с думите: "Светли да са Великденските празници за всички. Здраве и благополучие. Повече доброта и вяра в дните ни. Честито Възкресение Христово".

От парламентарната трибуна Антонов се обърна към останалите народни представители: "Като законотворци и управленци, ние сме избрани да се грижим за хората, а често забравяме същественото - обикновения живот и ходът, който той следва. Игнорираме човешките емоции и чувства. Нещо повече - сякаш имаме имунитет срещу тях".

Той призова всички депутати да възкресят човешкото в душите си.

От ГЕРБ също излязоха с декларация по повод предстоящия празник. "За нас християнството е повече от религия, то е фундамент на българската национална идентичност", каза депутатът от управляващата партия Галя Захариева.

Тя подчерта, че дните около Великден са за равносметка и смирение, които всеки християнин преживява в очакване.

"С покръстването имахме възможност да дарим своята писменост и култура. Благодарение на покръстването българският народ изгради идентичността си, която в период на изпитания съхраняваше неговия дух", каза още Захариева и призова българите да помнят, че нацията и държавността ни са "възкръснали на Великден пред църквата Свети Стефан в Цариград".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!