Бриго Аспарухов: България няма място в коалиция срещу „Ислямска държава“

OFFNews 23 ноември 2015 в 10:44 3535 7

Бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Бриго Аспарухов.

"България няма място в коалиция срещу „Ислямска държава“, заяви пред "Фокус“ бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Бриго Аспарухов.

Според него страната ни не трябва да се включва в евентуална сухопътна операция в Близкия Изток, а да съсредоточи усилията си в опазване на собствената си територия.

"Ако бъде сформирана „Коалиция на желаещите“ срещу „Ислямска държава", България би могла да окаже логистична подкрепа, но нищо повече", категоричен е бившият първи разузнавач.

По думите ми армията ни не е в добро състояние. "Ние сме членове на НАТО, но нямаме военна авиация, нямаме танкове", обясни още Аспарухов, като добави, че в такъв момент България трябва да запази хладнокръвие и да прецени силите си. Той добави още, че страната е достатъчно добре подготвена, за да пази собствената си територия.

"Далеч от нашите граници не бива да излизаме и трябва да сме много предпазливи да не привличаме мълния“, каза още Аспарухов. Той подчерта, че само коалиция между САЩ и Русия би имала успех срещу „Ислямска държава“, като даде пример с коалицията между САЩ и Съветския съюз срещу Хитлерова Германия през Втората световна война.

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови