Борисов завежда дело срещу Рашков: ''Лъже в полза на Радев''

OFFNews 04 ноември 2021 в 14:15 4143 4

"Рашков, ако днеска не кажеш коя е банката, на която съм собственик, за да отида да си седна там на мястото, утре завеждам дело за клевета срещу тебе", заяви на извънреден брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Когато Радев бъде притиснат от лъжите си, той пуска Бойко Рашков", твърди той. Според Борисов вътрешният министър “лъже в полза на Радев”.

Изявлението му идва час след изказването на Бойко Рашков, който от Симеоновград съобщи за редица арестувани за купуване на гласове в полза на ГЕРБ, както и за арести на свързаните със строежа на АМ "Хемус" лица. Вътрешният министър по-рано днес съобщи, че парите за магистралата вече ги няма, един от задържаните от началото на годината е превел над 1 млн. лв. по сметка в ОАЕ, като те са преминали през банка на Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отговори на твърдението така:

“Кой къде си превежда парите, въобще не ме интересува.”

Борисов заяви, че в държавата цари хаос - броят на починалите се увеличава, заповедите на здравния министър и образователния си противоречат, а "пропагандата на Радев" продължава да действа. Като такава той определи новината за по-ниската цена на газа през ноември за битовите потребители.

Борисов се оплака още, че машините за гласуване, дадени от ЦИК на ГЕРБ за демонстрации за вота, са до 21-число, докато номерът на партията в бюлетината е 32. Според него това ще повлияе на вота, защото хората нямало да знаят как да гласуват.

Той обаче допълни, че както социологическите проучвания показват, ГЕРБ ще има голяма преднина.

"Не за друго, а защото хората се уплашиха от хаоса, от смъртта, от препълнените болници..."

ГЕРБ отрича да купува гласове

Делян Добрев отрече партията да купува гласове. За случая в Симеоновград той коментира, че пари са открити само в джоба на съпругът на кметицата от ГЕРБ - само 100 лв. 

Другите суми са открити на друго място и според него това не означава, че те са свързани купуване на гласове.

В Малко Градище, където са открити списъци с имена и за които МВР твърди, че са списък на избиратели, според Добрев става въпрос за списък за дърва.

Мата Хари?

Борисов беше попитан и за т.нар. "Мата Хари", заснела го в спалнята му.

"Това е в личния ми живот и не обичам да го коментирам. Имам интерес, защото това е една голяма лъжа. Когато ме е нямало, тогава са наслагали тези работи в чекмеджето. Грешката ѝ е, че е снимала, че съм там, само че не е била само тя, която е идвала в нас и да не обвиня несправедливо някой."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1730

4

Ivan

04.11 2021 в 18:57

Чекмедже Уйдурма Банк , баце! това ти е банката. В комплект с Мта Хари, пунтата мара и подцинкованата ПКП! Лъжите, които си изрекъл до сега те правят достоен за титлата Повелителят на лъжите, нещо като Саурон, но в по-семпъл вариант. Да те ...е......а у лъжливия и крадлив примат!