Борисов за чаканите записи с ПП: Като шкафчетата и кюлчетата

Записите целят да не се състави правителство, смята лидерът на ГЕРБ

Ружа Райчева 26 май 2023 в 09:22 4599 5

Бойко Борисов в парламента

Снимка БГНЕС/Яна Галанова

Бойко Борисов в парламента

Подобни думи - някой щял да ме изпере... Мен ме изпира само народът! Интересува ме какво гласуват хората, видяхте как престанаха да говорят за кюлчета и шкафчета. Що? Щото е същият монтаж! Целта беше да ме омаскарят, да се срине държавата и видяхте за две години какво се случи. Целта на Радостин Василев е подобна - след четири години едно и също нещо.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание. Вчера съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков обяви, че днес Радостин Василев ще покаже пред медиите 4-минутен монтаж на 10-часови записи, които е правил на групата на ПП и "Демократична България" в офисите на формациите и в парламента.

"Радвахте се на нерегламентирани записи, които всякакви се опитваха да направят и да съборят "законно" правителството преди две години и искат да препречат. Целта е да не се направи правителство. На мястото на Кирил Петков нямаше да коментирам, защото това е нечистоплътност", каза Борисов днес в кулоарите. 

По думите му, ако това е вярно, България се е превърнала в държава на записите. "То човек да няма телефон вече", добави той. Лидерът на ГЕРБ каза, че не го притесняват разпитите, за които е призован в прокуратурата, а моментът, в който се правят - когато има потенциал за съставяне на правителство.  

По повод това как вървят преговорите с ПП-ДБ за кабинет, Борисов категорично заяви, че не участва в преговорите и че на тези въпроси може да отговаря само Мария Габриел.

Той попита как ПП-ДБ ще говорят за съдебна реформа, ако се отиде на избори. "Румен Радев разпитваха ли? Кирил Петков разпитаха ли? А Христо Иванов, Атанас Атанасов? Не? Значи само от ГЕРБ зависи съдебната реформа", каза още Бойко Борисов и прекрати брифинга. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1042

4

danvan

26.05 2023 в 11:08

Главната мутра се жалва че държавата е мутренска. Безценно.

17439

3

мнение от IP

26.05 2023 в 10:18

Стратегията на Борисов е да омаже всичко, за да не се вижда колко е затънал в калта. "Учудването" на Борисов,че са го разпитвали защо иска оставката на Гешев, а не питали другите, дето я искат, е долнопробно извъртане. Ми защото сигналът за престъпен натиск и обещания за гаранции на Гешев е срещу Борисов. За колко точно тъпи ни взимат?!

-1100

2

qwertz

26.05 2023 в 10:11

Джапанките и сакчето и да бегом към Южна Африка, боклИк!
Вземи и приятелчетата си с теб. Чувам че имали достатъчно боеприпаси за всички ви.

-295

1

Vitorio

26.05 2023 в 09:50

И като Мишо Бирата, и другите... мафиотски случки в битието на Боко Тиквата (сикаджийският бандит), дето не са били, и не са се случвали, българите само са сънували докато мутрата изнасилваше държавата, години наред!
С тази тиква, България не може да продължи напред, това не е просто воденичен камък, това е черна дупка с гравитация по голяма от желанието на българите да светят, затова тука е мрак и трябва да излизат навън по единично, да се доказват!