Ваня Щерева защити уволнения шеф на НДК

Николаос Цитиридис 27 юни 2017 в 08:06 11369 4

Българската певица, актриса и писателка Ваня Щерева защити уволнения вчера директор на НДК Мирослав Боршош. Щерева написа статус във Фейсбук, в който казва, че не вярва на нито една дума от изписаното срещу него.

Боршош бе освободен вчера от министъра на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова с мотивите "системно неизпълнение на указания".

На мястото на Боршош е назначен Борислав Велков, досегашен председател на Съвета на директорите. А за нов председател на Съвета е назначена Таня Милева.

Във Фейсбук Ваня Щерева написа следния статус:

Всички, свързани по някакъв начин с НДК, най-вероятно сега ще изгубим работата си. Но аз заставам твърдо зад гърба на Мирослав Боршош. Не вярвам на нито една дума от изписаното срещу него. Всички са свидетели как той съживи едно умряло място за кратко време. И това ще мине. Но вече никога няма да е същото...

Малко преди да бъде уволнен, Мирослав Боршош е написал и статус във Фейсбук, в който завява, че категорично отказва да подписва нови обществени поръчки, свързани с председателството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12170

2

нощен страж

27.06 2017 в 10:50

А други видни общественици пишат за огромните злоупотреби на Боршош, но както винаги си избирате селективно материалите и мненията във ФБ.

42249

1

Denis Rizanov

27.06 2017 в 08:48

Всички, свързани по някакъв начин с НДК, най-вероятно сега ще изгубим работата си.

Смешен плач, а не защита.