Борисов тъжен: Кокошкарски обиди вместо да благодарим на ИТН, че гласуваха, така че Христо Иванов да си тръгне

Ружа Райчева 21 юни 2024 в 09:38 7250 5

Бойко Борисов в Народното събрание

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Бойко Борисов в Народното събрание

Натъжен съм, защото сега слушаме кокошкарски обиди и обвинения, вместо всички да кажем едно благодаря на "Има такъв народ", че вчера гласуваха за избора на председател, така че да може Христо Иванов да си тръгне.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов тази сутрин в кулоарите на парламента. Вчера благодарение на гласовете на партията на Слави Трифонов ИТН бе избран председател на парламента - Рая Назарян от ГЕРБ.

Оставката на бившия председател на "Да, България", част от коалицията ПП-ДБ, Христо Иванов, още не е гласувана. 

Докато обсъждането по нея в пленарната зала тече, в кулоарите Борисов обяви, че е много натъжен, защото парламентът се занимава с размяна на грозни обиди, а не се говори за важните неща:

"Знаете ли колко съм натъжен - Европейската комисия (ЕК) излезе с доклад как българският народ е пропилял време и милиарди, много милиарди. За съжаление парите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) и еврофондовете не се използват от българите."

Според Борисов липсва и адекватен план за предстоящата среща на върха на НАТО във Вашингтон. Не каза кой според него трябва да отиде, но отбеляза, че България и МВнР вече трябва да имат позиция, която да се отстоява на международно ниво. 

"Искам да кажа пак защо съм натъжен - нищо от важните неща, които България пропуска в момента, не се коментира и вас не ви интересува. Звучи като клише, но е факт", заяви Бойко Борисов и отказа да отговаря на повече въпроси на журналистите.

Малко след изказването на лидера на ГЕРБ оставката на Христо Иванов бе гласувана.

    Ружа Райчева

    Ружа Райчева завършва "Политически мениджмънт и консултиране" в СУ "Св. Климент Охридски" през 2023 г. Преди това се е занимавала с класическа музика и театър. Интересува се от вътрешна политика, медии, култура и международни отношения. Присъединява се към екипа на OFFNews.bg през април 2021 г.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    9342

    6

    Анализи

    22.06 2024 в 00:28

    Да беше мислил преди да саботира всичко за да спаси кожата. А Има такова недоразумение /ИТН/ много му приляга за партьор.

    805

    5

    Putyo

    21.06 2024 в 12:05

    Горкият макак, тъжен бил...

    875

    4

    Constanza

    21.06 2024 в 11:56

    Подиграва ни се. И защо не?

    800

    3

    От 35 години съм плешив. Много ми е мъчно че не мога да си мия главата с шампоан от 117 лева.

    -1845

    1

    ob1

    21.06 2024 в 10:01

    Няма толкова куха тиква като еднокнижника...