Борисов свиква Съвета по сигурността, ще изслушат посланика в Москва за Скрипал

OFFNews 29 март 2018 в 13:29 5472 1

Снимка Архив/БГНЕС

Бойко Коцев, посланик на България в Москва

Съветът по сигурността към Министерския съвет ще проведе заседание утре, 30 март, от 9 часа, съобщи правителствената информационна служба. На заседанието ще бъде обсъден случаят  с отровения бивш руски шпионин в Лондон Сергей Скрипал и ще бъде изслушан посланикът на страната ни в Руската федерация Бойко Коцев. Както стана ясно, той бе повикан в София за консултации.

Съветът по сигурността се ръководи от министър-председателя, а в състава му са включени членове на правителството, ръководителите на специалните служби и представител на Президента на Република България.

Междувременно, във връзка с публикация в медиите, от Министерския съвет опровергаха информацията, че премиерът е разпоредил спешна проверка на бомбоубежищата.

Тече рутинна проверка по документи на три администрации - на Софийска област, на община Самоков и община Ботевград. С нея се проверяват плановете за отбранително-мобилизационна подготовка, дежурството за оповестяване и осъществяването на контрол върху разходването на бюджетните средства по отбранително-мобилизационната подготовка, допълват от информационната служба на Министерския съвет. Те уточняват, че такива проверки са част от задълженията на правителството. Те се извършват периодично по утвърден план от Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към Министерския съвет. Планът за 2018 г. е утвърден на 28 февруари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови