Борисов промени ресорите на вицетата си

OFFNews 24 юни 2016 в 15:46 6034 4

Министър-председателят Бойко Борисов направи ново разпределение на ресорите, за които отговарят вицепремиерите. 

На заместник министър-председателя по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова се възлага координацията на органите на изпълнителната власт във връзка с дейността на министерствата на културата, здравеопазването, младежта и спорта, туризма и отбраната. В нейния ресор са също Държавната агенция „Архиви“, Държавната агенция за бежанците, Комисията за регулиране на съобщенията и Националния статистически институт.

На заместник-министър председателя по координация на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието Меглена Кунева се възлагат функциите по координация по отношение на министерствата на външните работи и на правосъдието, както и по отношение дейността на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, Държавната агенция за българите в чужбина и Агенцията за ядрено регулиране. Г-жа Кунева ще отговаря и за Националната агенция за оценяване и акредитация, Националната агенция за професионалното образование и обучение, Патентното ведомство и Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност.

Вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев ще координира дейностите по отношение на министрите на финансите, регионалното развитие и благоустройството, икономиката, енергетиката, транспорта, информационните технологии и съобщенията, на труда и социалната политика, на земеделието и храните и на околната среда и водите. Той ще наблюдава също работата в Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“, Държавната комисия за стоковите борси и тържищата, Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол и Националния компенсационен жилищен фонд.

При министър-председателя Бойко Борисов остава координацията по отношение на Държавна агенция „Национална сигурност“, Държавна агенция „Разузнаване“, Държавна агенция „Технически операции“ и Държавната комисия по сигурността на информацията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

2

Izalina

24.06 2016 в 16:15

сичко е под контрол значи.

вице 1 - след невероятностната успеваемост в мевере, какво по-логично от отбраната да координира?! Културата и здравеопазването, че и статистиката нямат нужда от контрол. И сами успешно си се съсипват. Освен да се "архивира" доброволно, с друго не виждам да може да е полезна

вице 2 - очаквайте скоро след чувствата за нормалност и за спешност, такива за ядреност, метрологичност и патентност ... че оттам само чувства и тъпотии се излъчват (просълзих се)

вице 3 - доказан финансист и енергетик, па и от благоустройство отбира - как да не му ги възложиш стратегически.

Впечатлението за "координираност" става все по-осезаемо.

Важното е, че шефът му държи края с тея 4 ресора.
Нямаше ли и некъф ресор "обща стабилност", че незавършена ми е картинката някак само със сигурностите ...