Борисов: Правителство ще има, най-добре на големите партии

Лидерът ще води лично преговорите. При редовен кабинет ще се приемат всички реформи, заяви още той

Мая Младенова 05 април 2023 в 11:54 9021 10

Брифинг на ГЕРБ

Снимка ПП ГЕРБ

Брифинг на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че новият парламент трябва да излъчи редовен кабинет, без значение каква цена ще платят партиите. От думите му стана ясно, че според него най-стабилно би било управлението при коалиция на „големите партии“ – ГЕРБ и ПП-ДБ.

Днес Борисов даде първото си официално изявление след вота от 2 април.

Единственото, което трябва да излъчи това НС, е редовно правителство. Каквато и да е цената за партиите. Нови избори означава същото и риск за парламентарната демокрация, заяви Бойко Борисов.

Ние ще поканим абсолютно всички партии, които българският народ е изпратил в парламента, заяви той. Той каза, че най-стабилно би било управление на коалиция между големите партии. За политики ГЕРБ ще говори само с партии, които решат да участват в редовно правителство, добави той. И се обърна директно към коалицията ПП-ДБ.

Липсата на редовно правителство ще доведе до бюджетна криза, вкл. за общините, които не могат да си приемат бюджетите без централен бюджет, каза Борисов. И заплаши дясната коалиция, че и без тях ще направят правителство, но щели да си понесат последствията – да загубят и местните избори.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че днес няма да отговаря на журналистически въпроси, защото всяка дума би попречила на преговорите.

Напук няма да се приеме бюджет. При правителство ще се приемат всички реформи, заяви още той.

Борисов ще води лично преговорите с партиите.

Той се обяви против отстраняването на президена Румен Радев от поста. В отговор на въпрос на репортер дали би подкрепил процедура за импийчмънт на президента, Борисов заяви: „В този хаос да ударим и единствената институция, която гарантира управлението да не се разпадне? Моля ви се. Не, аз съм против импийчмънта.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3650

10

ImBlack

05.04 2023 в 18:05

Хайде стига циркове, БЕ селски тарикат! Прозрачен си!
Правете си правителството с ДПС , БСП и ИТН и все ще го оправдаете по някакъв начин пред "мат'риала", той е "некачествен" и ще ви повярва, като не ви повярва ще му платите по 150 лева на глас и пак ще гласува за вас, пък после ще си ги върнете. Разбрах, че на убедените гербави фенове са дори сте минали тънкажно с по две кебапчета, шише водка половинка и кутия салата снежанка.

17439

9

мнение от IP

05.04 2023 в 15:49

Нагъл бе..... Ицо Хазарта го каза най-добре "Ще понесем цялата изобретателност на злото. И абсолютно всичко ще си струва". Направо ми беше домъчняло Борисов да ни се поскара, да ни поучи,...да ни по заплаши....Бяхме се разглезили малко. Само служебното правителство пробва да ни уплаши, ама не успя.

1236

8

БотоксПутю

05.04 2023 в 15:38

Предлагал и Радев да участва в преговорите за правителство?

""Ако иска и президентът Радев да участва, ако счита, че има министри, които могат. След мен Радев е сред най-дълго управлявалите като премиер, та ако иска, да има приемственост. Слагам го на масата и това - нямам разделителни линии с никого", заяви Бойко Борисов."

14469

7

случайно прочетох

05.04 2023 в 14:34

Слушайки бъртвежите на Лойко се сетих за Петър Дънов и
ще си позволя да го цитирам:
3. Ако срещнете на пътя си неразумен човек, не му отговаряйте според безумието му. Ако срещнете глупав, не му говорете нищо. На глупавия и безумния можете да говорите мислено.
38. На превзет човек съвети не давай. На хитър човек услуга не прави. На зъл – дума не казвай.
39. От човек двуличен се пази. От твърдоглав, упорит, горделив и тщеславен стой настрана.
40. Вълка овца да направиш не се труди, защото е вън от границите на твоята възможност.

-1650

6

ob1

05.04 2023 в 14:26

тиквата свали правителството на Кирил Петков, а сега се чуди що не искат да са с него?!? Б@си безочливия боклук е тоя толуп...

870

5

Constanza

05.04 2023 в 14:03

Каква ли щеше да е конфигурацията, ако бяхме гласували машинно?

5827

4

pisnamiotmutri

05.04 2023 в 13:03

Безсрамник. Фалшифицира вота, купи избиратели и накрая държи сметка на ощетения опонент. Да се коалира с престъпниците попаднали в Магнитски.

4638

3

Того

05.04 2023 в 12:57

Що ли не му вярвам и една дума на Баце? ГЕРБ, ДПС и БСП са си чудна коалиция, а може да си вземат, за цвят, и учиндолския главанак. Ние обикновените граждани ще бъдем на улицата, защото трябва някой да се противопостави на бандитската коалиция.

345

2

Джендо Джедев

05.04 2023 в 12:43

"новият парламент трябва да излъчи редовен кабинет, без значение каква цена ще платят партиите."

Интересно Баце дали е готов да плати тая цена: оттегля се от ГЕРБ, заедно със себе си взима и пляката и оставя останалите да правят коалиция с ПП-ДБ. Щото не е като в ГЕРБ да няма кадърни и свестни хора, ама...
 
X

Да помогнем на украинските деца!