Борисов поиска час по-скоро да добиваме газ и петрол в Черно море

OFFNews 02 септември 2015 в 15:00 7257 16

Борисов се надява скоро да добиваме газ и петрол в Черно море

Утре имам и среща с концесионерите на нашите петролни и газови находища. Надявам се в най-скоро време от "Хан Аспарух" да започне проучването за добив на природен газ и петрол, защото румънската част вече добиват и Румъния харчи около 10-12% вносен газ.

Това каза по време на днешния блиц контрол в парламента премиерът Бойко Борисов.

Проучванията за добив на нефт и газ се извършват от френската компания „Тотал” в консорциум с OMV и „Репсол”

За цените на горивата той обясни, че правителството не може да се меси. „Ние бяхме в такива години. Разбирам популизма, но малко трябва да има граници”, уточни той. Той уточни, че КЗК е независим орган, но от парламента зависи да избере такова ръководство, за да не се налага да коментира правителството тези процес. „Ако в тока имаме повече отношение, в горивата нямаме никакво. Не можем да кажем дали има картел или не. Факт е, че виждате – стотици тонове оцветено гориво, краде се от акциз, от ДДС”, разясни Бойко Борисов и добави, че понеже всяка сряда имат съвещания, с промените, които предлагат, в следващите месеци ще се спестят стотици милиони и ще се дисциплинират компаниите, цитиран от "Фокус".

„Ако парламента стигне до драстични закони, бих подкрепил, защото горивата са изключително важни за конкурентоспособността. Утре имам и среща с концесионерите на нашите петролни и газови находища. Надявам се в най-скоро време от "Хан Аспарух" да започне проучването за добив на природен газ и петрол, защото румънската част вече добиват и Румъния харчи около 10-12% вносен газ”, поясни премиера Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!