Борисов: Няма да ставам президент, докато Плевнелиев иска да е

OFFNews 27 февруари 2014 в 17:18 4984 7

Няма да ставам президент, докато този президент иска да е такъв. Планове нямам, защото само Господ разполага с това, което ще бъде.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата с президента в месеца на политическите консултации.

Борисов подчерта, че Росен Плевнелиев е еманципиран от ГЕРБ, макар да имали общи теми и проекти, по които имали съгласие.

"Моята кариера е вече 15 години - само може да ми завиждат и тя се дължи само на избор от хора, мажоритарен”, каза още Борисов.

Той изрази неустрашимост от противници и опоненти и каза категорично: „Мен да ме разчекнат ми е все тая”. Но не е съгласен да безпокоят дъщеря му, чийто приятел изразил недоумение от отношението на някои хора към него и семейството му, включително и от журналисти.

„Когато тези, които се опитват да ми дават оценки, да ми бъдат "бащи", че са ме създали, те много пъти са стояли на моята маса, на моята трапеза в моя дом и никога не са плащали сметки, винаги - на моя сметка. Те ще ме създадат… откъде ще ме създадат? Или са забравили, когато дойдоха двама души да ме изнудват, да ми вземат половината партия и аз ги изгоних. Малко да се вземат в ръце”, каза Борисов.

„Сега съм съгласен с вас да отидем да ми вземат кръв”, обяви лидерът на ГЕРБ. Той бе категоричен, че кръвта ще се окаже произведена в Банкя.

Президентът Росен Плевнелиев директно обвини управляващите в защита на задкулисието в България. Причината - решението на парламентарната комисия по правни въпроси да отхвърли провеждането на референдум. Вчера, с гласовете на БСП и ДПС, беше отхвърлено неговото предложение за национално допитване за изборната система.

„Няма как да съм доволен, когато народни представители считат, че да питаш народа, е противокоституционно”, добави Росен Плевнелиев. Той добави, че е притеснен, че управляващите обслужват задкулисието и се закани да не допусне референдум да не се състои.

По време на срещата с опозицията президентът заяви категорично, че няма да допусне този референдум да не се случи. Той обаче не уточни как и с какви правомощия би могъл да повлияе върху парламента на страната, за да се проведе референдума.

Плевнелиев изтъкна още, че според него няма желание да се чуе гласа на народа, това показва задкулисието. Според него големият враг на задкулисието е именно пряката демокрация и допитването до народа. Управляващите днес обслужват задкулисието след като отхвърлиха и електронното гласуване, смята държавният глава. Това беше едно от исканията, внесено от партия ГЕРБ в промените в Изборния кодекс, което обаче отпадна от приетия на първо четене вариант на документа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови