Борисов нареди на ГЕРБ да не участва в избора на КЗК

Кънев обслужва БСП и ДПС, а ГЕРБ няма нито един грях, смята премиерът

OFFNews 07 март 2016 в 17:39 4278 6

"Възложил съм на нашата парламентарна група да намерят начин ... и ние също няма да участваме в избирането на нова Комисия за защита на конкуренцията (КЗК). Тогава ще блесне цялата истина, че господин Кънев обслужва БСП и ДПС".

Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел, след като лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви, че за новия състав на КЗК се правят задкулисни договорки.

Борисов каза още, че партията му изпада в положението да я обвиняват в какви ли не грехове, а "ние нямаме нито един".

"Ние отново сме изправени пред дилема - или участвайки след това господин Кънев да се пъчи цял ден и да обяснява как ГЕРБ, заедно с БСП и ДПС и другите, избрали КЗК, която още отсега, защото те няма да участват, е обезателно лоша. Добре, обръщаме другата страница - и ГЕРБ няма да участва. Казвам го не като премиер, а като председател на партията си. Повече няма да нося отговорност и да позволявам някой да руши репутацията на ГЕРБ, на Цветанов или на който и да е в парламента", каза още премиерът.

Борисов каза още, че решението на ДСБ да мине в опозиция, но да продължи да участва в управлението, е "чисто заболяване". По повод решението на партията на Кънев да на участва със свой кандидат в избора на нова КЗК премиерът заяви: "Ми, като няма да участвате, за какво сте в парламента, каква ви е ролята, защо са ви изпратили там?".

Той каза, че вече и ГЕРБ ще използват тактиката на ДСБ, която определи като "маймунджалък": "Аз им хванах вече тактиката, но няма да дам ГЕРБ да се върже повече на това. Дърпат се от парламента, остават само двама-трима в залата, после - те са си заедно".

„Не мога да разбера ДСБ дали са в Реформаторския блок. Ако са, те по споразумение са част от управлението – имат министри, зам.-министри, областни управители, бордове на дирекции, агенции. В същото време, изкушени от партийните субсидии, които получават, и от властта, една част от тях много изгодно се опитват да се правят на опозиция и да се явяват едва ли не морални стожери”, коментира премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!