Борисов нареди на ГЕРБ да не участва в избора на КЗК

Кънев обслужва БСП и ДПС, а ГЕРБ няма нито един грях, смята премиерът

OFFNews Последна промяна на 07 март 2016 в 17:39 3632 6

"Възложил съм на нашата парламентарна група да намерят начин ... и ние също няма да участваме в избирането на нова Комисия за защита на конкуренцията (КЗК). Тогава ще блесне цялата истина, че господин Кънев обслужва БСП и ДПС".

Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел, след като лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви, че за новия състав на КЗК се правят задкулисни договорки.

Борисов каза още, че партията му изпада в положението да я обвиняват в какви ли не грехове, а "ние нямаме нито един".

"Ние отново сме изправени пред дилема - или участвайки след това господин Кънев да се пъчи цял ден и да обяснява как ГЕРБ, заедно с БСП и ДПС и другите, избрали КЗК, която още отсега, защото те няма да участват, е обезателно лоша. Добре, обръщаме другата страница - и ГЕРБ няма да участва. Казвам го не като премиер, а като председател на партията си. Повече няма да нося отговорност и да позволявам някой да руши репутацията на ГЕРБ, на Цветанов или на който и да е в парламента", каза още премиерът.

Борисов каза още, че решението на ДСБ да мине в опозиция, но да продължи да участва в управлението, е "чисто заболяване". По повод решението на партията на Кънев да на участва със свой кандидат в избора на нова КЗК премиерът заяви: "Ми, като няма да участвате, за какво сте в парламента, каква ви е ролята, защо са ви изпратили там?".

Той каза, че вече и ГЕРБ ще използват тактиката на ДСБ, която определи като "маймунджалък": "Аз им хванах вече тактиката, но няма да дам ГЕРБ да се върже повече на това. Дърпат се от парламента, остават само двама-трима в залата, после - те са си заедно".

„Не мога да разбера ДСБ дали са в Реформаторския блок. Ако са, те по споразумение са част от управлението – имат министри, зам.-министри, областни управители, бордове на дирекции, агенции. В същото време, изкушени от партийните субсидии, които получават, и от властта, една част от тях много изгодно се опитват да се правят на опозиция и да се явяват едва ли не морални стожери”, коментира премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.03 2016 в 09:18

Мутрата е изнервена нещо, а? :)
Тъпак, нали ти си Премиер, а не Радан!

07.03 2016 в 20:54

БОКЛУК.ГРЕХОВЕТЕ СА ТВОЙ МУТРО ДОУБИ БЪЛГАРИТЕ С ТВОИТЕ КРАЖБИ.ИЗРОД МАФИОТСКИ.

07.03 2016 в 19:07

боко спокойно ще получиш запек

07.03 2016 в 18:37

Решението е просто - всички кадри на ДСБ или минават напред с подкрепа на ГЕРБ или остатъка от РБ или вън. Ако Броисов подкрепя Москов, значи Москов е негов министър не на ДСБ.


ДСб винаги са били деструктивна партия. Единствената им цел в политиката е да опазват кражбите на режимана Костов. Това е. Колкото по-бързо се промие политичекста сцена от Раданчовци и други слуги на Костовата мафия толкова по-добре.

07.03 2016 в 18:19

СТРАХ

07.03 2016 в 18:11

Винаги съм го казвал: С прост човек - не мож' се разбра. Ти му говориш едно - той си знае своето, ти му обясняваш, привеждаш аргументи, той те прекарва с неговите си простотии в неговата рамка, от която излизане няма.
Не му завиждам на Радан - дно намери изход, в него ни е надеждата...