Quantcast

Кънев разкри нагласена поръчка за чистотата във Варна (видео)

OFFNews Последна промяна на 07 март 2016 в 11:45 8077 9

Премиерът Бойко Борисов да спре нагласена поръчка за почистването и сметоизвозването във Варна, призова лидерът на ДСБ Радан Кънев. Той настоява разследващите да проверят възложителите, както и причините, поради които КЗК не е спряла поръчката. 

С 20 милиона лева ще бъдат ощетени данъкоплатците, ако обществената поръчка за "Събиране и транспортиране на отпадъци, почистване и поддържане на улици и други места за обществено ползване на територията на Община Варна по обособени позиции" бъде осъществена, разкри Кънев.

Две фирми печелят по 100 от 100 възможни точки за техническите параметри на офертите, което на практика предрешава надпреварата, обясни Кънев. Останалите участници получават между 25 и 52 точки. След отварянето на ценовите оферти обаче става ясно, че Консорциум Варна 1 и "ЗМБГ" са дали най-високи цени - с 40 на сто нагоре от конкурентите си в конкурса. 

Консорциум Варна 1  съставен от две фирми - "Ай Ес Ви Трейд" АД и "Нелсен Чистота" ООД, втората част от "Титан Интернешънъл Холдинг" и "Титан АС", коядо до момента се грижи за чистотата на три варненски района - Младост, Аспарухово и Одесос. Консорциумът е получил 100 точки за Младост, Владиславово и Аспарухово. 

ЗМБГ пък е "отличник" за Одесос и Приморски.

По време на поръчката е сменен и съставът на тръжната комисия, допълни Радан Кънев.  

Двете фирми участват само в районите, които печелят и на практика не се конкурират. "Много любопитен факт е и свързаността на тези два "отлични" участника с "Титан", в която собственост имат и двамата братя Кирил и Георги Домусчиеви", пише в съобщение, раздадено на журналистите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.03 2016 в 19:06

До Стефанова: Госпожо, какъв завой е направил Радан Кънев? На всички ни стана ясно кой се отрече от подписите под "историческия компромис" - ГЕРБ, АБВ, Патриотите и част от РБ. Радан Кънев постъпо достойно и това ще бъде оценено на бъдещите избори!

07.03 2016 в 18:52

Ами данъка смет е необяснимо висок ,особенно за бизнеса.Така,че трябва да се "усвой" после!

07.03 2016 в 15:36

Това ли ще е "работата" на Радан Кънев да рови, търси и клевети, така ли смята ,че ще спечели гласоподаватели? Още не може да преживее загубата за кметски избори във Варна и сега се чуди в какво да обвини Общината! Много хора не вярват въобще на "приказките и действията " на този г-н, особеннто след като направи този "голям завой" в политиката и показа истинското си лице!

07.03 2016 в 14:25

Това си е абсолютно според ЗОП. Щеше да е разкритие, ако г-н Кънев доказваше, че фирмите с малко точки са ощетени с въпросното оценяване. Тоест, че всички фирми са предложили буквално едно и също в документацията си, но само 2 от тях са били оценени с 100 точки. Така просто подхвърлено в медийното пространство е доста подвеждащо, лесно оборимо е и в крайна сметка може да се обърне срещу него....

07.03 2016 в 13:52

Хахахах, Радан и Костов колко поръчки спечелиха навремето чрез подставени лица... ама нейсе

07.03 2016 в 13:19

Следваща стъпка, да се снима с чистачите от предните фирми,на които е спасил работните места. Браво Раданчо, вземи и метла като се снимаш после!

07.03 2016 в 13:14

И Раданчо чисти име.Скоро избори идват

07.03 2016 в 13:04

Недейте така г-н Кънев, че ще се окаже че не трябва да има повече обществени поръчки. Нека се радваме че премиерът спря няколко за да изчисти името си. Вече излиза от баня лъскав и чист, нов и неподкупен!

07.03 2016 в 12:56

Във Варна винаги е така от десетилетия...Меката на корупцията!