Борисов и Кънев: Коалицията е стабилна

OFFNews 05 ноември 2015 в 16:57 2839 6

Снимка БГНЕС

ГЕРБ и РБ се обединиха около мнението, че управлението е стабилно, а коалиционна формула -успешна.

Това обявиха премиерът Бойко Борисов, министърът на здравеопазването Петър Москов и съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев след съвместна среща.

"Резултатите от изборите красноречиво и категорично показват, че управляващото мнозинство е стабилно и правителството ще продължи да изпълнява програмата си и заложените в нея реформи. ПГ на РБ категорично подкрепя предложенията за реформиране на сектор „Сигурност“, заяви Радан Кънев.

„След изборите правителството е единно и мнозинството е единно и трябва да оползотворим дадения вот като политическа подкрепа за управляващите формации“, каза министър Москов.

Според него разумният, а не емоционалният, прочит на резултатите от изборите препотвърждава, че политиката на правителството е правилна и се одобрява от хората.

„Очаква ни още много работа. Трябва да запазим стабилността в държавата. Само когато сме заедно сме силни и можем да не допуснем сценарии за дестабилизация. Нека да работим с повече разум и смирение“, заяви Бойко Борисов.

По-рано днес зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се изказа остро по адрес на Реформаторския блок (РБ). Той дори заяви, че ако местните избори бяха за парламентарни, Реформаторския блок нямаше да влезе в Народното събрание. Малко след това Москов отговори на това като заяви, че "ако Цветан Цветанов остава на тона си от изборната нощ, очевидно е в тежък дисонанс с останалите решаващи фактори в управлението".

Междувременно от ДПС нападнаха коалиционните партньори на ГЕРБ и отново заявиха, че трябва да има промяна в управленската формула на страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews