"Борисов е самобитен, Бареков - мераклия"

OFFNews 01 октомври 2014 в 09:58 5117 5

Лютви Местан

Борисов е самобитен, Бареков - амбициозен или на турски мераклия.

Така лидерът на ДПС Лютви Местан определи с по една дума лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и на ББЦ Николай Бареков в интервю за "Нова телевизия".

Телевизията прави тази седмица интервюта с лидерите на партиите с шанс да влязат в парламента и те завършват с блиц, в който те отговарят на няколко еднакви въпроса.

Председателят на БСП Михаил Миков беше определен седна дума от Местан като уравновесен, а лидерът на ДСБ Радан Кънев като назидателен.

На въпроса с колко пари живее на месец той каза, че семейството му харчи 2000-2500 лв. на месец напоследък, но преди разходите им били по-големи, защото големият му син още следвал медицина, а малкият бил в Американския колеж. Сега големият вече работи като хирург, а малкият следва медицина.

Най-често му се налагало да лъже семейството си, защото все отлагал датата, от която ще им обръща повече внимание. Не познавам човек, който да не лъже, уточни партийният лидер.

Лютви Местан призна, че не кара кола, защото го вози НСО, но не знаел защо има "сериозна охрана", НСО не му казва.

Тази кампания е "тиха", но ако е спазарена, ДПС не участва този пазарлък, така лидерът на ДПС отговори на въпрос вярно ли е заключението на политолога Евгений Дайнов, че нещата са спазарени, когато предизборната кампания е тиха и кротка.

Според Местан кампанията е "тиха" заради липсата на нови послания и нови играчи на политическата сцена.

Срещата му с президента на Турция Ерджеп Ердоган била цивилизационна и натовска и въобще не ставало въпрос за купуването на гласове.

По думите на Местан автобуси от Турция до Кърджали пътуват ежедневно и не са повече преди избори.

Лидерът на ДПС смята, че гласовете за партията могат да нараснат с близо 25% до 500 000, благодарение на посланията и отговорната политика, която то води.

Той допълни, че очаква разширена подкрепа не само от традиционните избиратели, но и етнически българи, и роми.

На въпрос къде е Делян Пеевски и защо не се чуват никакви послания от него Местан отговори: "Пеевски е нейде из Родопите, Пазарджик и Стара Загора, където води две листи. Ще го видите в действие, ако минете през Пазарджик.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови