Местан: Опитите да се изолира ДПС са опасни

Ивайло Анев 27 септември 2014 в 10:33 4506 10

Лютви Местан.

"Опитите ДСП да бъде изолирано наистина са опасни, освен че представят дефинитивно отрицание на мултикултурната демокрация", заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в интервю за Нова телевизия.

Според Местан ДПС е необходим фактор в българската политика. "От тази гледна точка смятам, че ДСП и моделът, който ние носим със себе си трябва да се осмисли като стратегически ресурс, като стратегическо предимство на България", допълни той.

Местан бе категоричен, че ДПС не преяжда с власт. В кабинета "Орешарски" партията имала трима министри, защото си е прочела урока от предишната тройна коалиция.

"Изродихме коалиционността в пропорционализиране на властовите позиции. ДПС няма да гони пропорции. ДПС може да носи отговорност за власт", категоричен бе лидерът на ДПС.

Впечатление направи, че за пореден път Лютви Местан не избега темата за Делян Пеевски. "Аз питам кой предложи закон за разкриване на банковата тайна на всички публични лица, от публичния регистър, настоящи и бивши - вложители и кредитополучатели? ДПС и никой не ни подкрепи. Кой се бои от истината за КТБ?", задаваше въпроси Лютви Местан.

„Фактът, че огромен брой, на места 100%, от етническите турци подкрепят ДПС ме прави горд. Но не можете на това основание да лепнете етикет на ДПС като етническа партия, защото мегданът в моето родно село е отворен за всички политически сили”, заяви Местан.

Той допълни, че очаква около 500 000 избиратели да подкрепят партията на изборите на 5 октомври.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!