Бориславова отговори на ГЕРБ за ББР: Късоопашата лъжа, никога не съм получавала заплата над 13 хил. лева

OFFNews Последна промяна на 29 ноември 2022 в 13:05 2579 5

Лена Бориславова

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Лена Бориславова

Лена Бориславова отрече да е получавала по 13 хил. лева месечно възнаграждение от Българска банка за развитие и нарече "късоопашата лъжа" обвинението на ГЕРБ, че назначеният от Кирил Петков управителен съвет на ББР я е ощетил с 1 милион лева. Началничката на кабинета на бившия премиер определи казаното на вчерашната пресконференция на ГЕРБ като "фалшива загриженост" за "банката, която по време на управлението на ГЕРБ бе лична касичка за безвъзмездни грантове (а не заеми!) за приближените до ГЕРБ бизнесмени, свързани с Д. П., Инса Ойл, Вълка и други колоритни герои на ГЕРБерското ни минало". 

Пресконференцията дадоха Десислава Атанасова, Деница Сачева и Теменужка Петкова. Според тях въпросният милион е похарчен за консултантски и адвокатски възнаграждения (част от които получила Бориславова) за емитиране на облигация за 1 млрд. лв., което така и не се случило. Сачева посочи, че договорът (който е бил с адвокатската кантора, а не с физическо лице) Бориславова е получавала малко над 13 хил. лева на месец.

В отговор Бориславова пише:

"Уважаеми ГЕРБ дами, трогателна е фалшивата ви загриженост за състоянието на ББР - банката, която по време на управлението на ГЕРБ бе лична касичка за безвъзмездни грантове (а не заеми!) за приближените до ГЕРБ бизнесмени, свързани с Д.П., Инса Ойл, Вълка и други колоритни герои на ГЕРБерското ни минало. Част от които бизнесмени вече са в просрочие и не си обслужват задълженията, а ББР с новото й ръководство се наложи да влезе принудително в управлението им…

Къде беше тази “загриженост” в предишните 12 години? Къде бяхте с ловките си парламентарни въпроси, когато цялото общество се питаше защо ББР не работи за малкия и среден бизнес? Къде бяхте, когато цялото ръководство на ББР, назначено от Вас, взимаше стотици хиляди за заплата всеки месец?!? Къде, мили ГЕРБ дами?

Ясно е каква е целта на поредното ГЕРБ шоу - отвличане на общественото внимание от скопяването на Изборния кодекс, което плануват да довършат тази седмица чрез генериране на фалшиви скандали.

Късоопашатата лъжа за ощетяването на ББР с 1 млн. лева ще “поври” известно време, докато отново не бъде оборена с факти… но зад нея ще продължи да прозира тоталната импотентност на ГЕРБ да изведе страната от кризите чрез ясна управленска програма и поемане на отговорност.

П.С. Дано не се окаже само, че подавате топката на служебното да смени първото честно ръководство на ББР от години насам!?

П.С. 2 Продължава да се повтаря и друга жълта лъжа относно заплата, която съм получавала от ББР. Никога не съм била служител на заплата на ББР, нито съм получавала лично адвокатско възнаграждение от Банката. При никой работодател не съм била на месечна заплата от над 13 000 лв.

???? На лъжата краката са къси. И се носят последствия".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2005

7

НЕМА ТАКЪФ

29.11 2022 в 18:17

НЕ ЗАВИЖДАЙТЕ , ЗАРАБОТИЛО СИ ГИ Е МОМЕТО !

-575

6

Krasimir T.Georgiev

29.11 2022 в 17:26

А бе Евро кой раздава минуси на едро-по 10 наведнъж, каква е тази измама в този сайт.

-8452

5

евроатлантик

29.11 2022 в 15:34

Само на толкова ли е оценил Кирчо "парапета" на Ленчето?

-575

4

Krasimir T.Georgiev

29.11 2022 в 14:22

Някои хора са без чувство за срам, чест и достойнство.
Тя, Лена е получавала 13 000 лв. месечно НЕ ДИРЕКТНО от ББР, а от Авокатската кантора в която е "работила".
Пътят на парите е: ББР-Адвокатска кантора-Лена Бориславова.
Важен е въпроса: каква реална работа е вършила, за да получава такава огромна за България заплата?
Всичко започва и завършва "НА ПАРАПЕТА".

3954

1

Moirae

29.11 2022 в 13:24

Заглавието е подвеждащо.