Бойко Борисов не дойде в парламента. Депозира писмено оставката на правителството

OFFNews 15 април 2021 в 09:38 7077 3

Снимка Министерски съвет, архив

Бойко Борисов

Министър-председателят Бойко Борисов подаде оставката на ръководения от него Министерски съвет, съобщава правителствената пресслужба.

Писмото му е депозирано до председателя на 45-ото Народно събрание, което днес в 9 ч се събра на първото си заседание.

В съответствие с чл. 111, ал. 3 от Конституцията ръководеното от премиера Борисов правителство ще продължи да изпълнява функциите си до избирането на нов Министерски съвет и ще осъществи приемственост в управлението, се казва още в прессъобщението на пресслужбата на Министерския съвет.

"Това или е срам към народа и към вас, или е пренебрежение към вас и тази институция". Това заяви временно председателстващата парламена Мика Зайкова за това, че оставката на Бойко Борисов и кабинета е подадена по пощата, а той не е дошъл на място в парламента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3040

3

Любомир Димитров

15.04 2021 в 19:57

Боко пак се изхлузи като мокра връв. Щял да "излиза" от утре в отпуск. Няма сила, която може да го закара в парламента да отговаря за състоянието на държавата, която повече от 10 години беше в ръцете му. Преди това разпуснал и НОЩ и остава цялата работа съвсем на самотек. Не че се съобразяваше с препоръките му, но все пак имаше някакъв коректив. Сега всичко е в ръцете на ботоксовия му министър.

3030

2

kolio

15.04 2021 в 16:40

Mitev, какви са тия глупости?! Бордът ни пази от алчността и простотията на Симо Ментата, Тройни коалиции, Орешарски, Боци и т.н. обесници - ако не беше борда, досега да сме втънали в троен-четворен дълг и да сме се върнали на ниво Виденов!

9009

1

Ivan Mitev

15.04 2021 в 12:22

Съществената причина за политическия провал на правителството на партия ГЕРБ е наличие на неправилен метод за въвеждане на лева. Приетият „Валутен борд“ запази съдбовната парична грешка.
Сътворен е политически капан. При условия на съдбовната парична грешка, колкото повече се работи за национален икономически растеж – толкова повече са щетите.
Силата на партия ГЕРБ е усилената работа за национален икономически прогрес. Щетите от паричната грешка подсигуриха политическия провал на правителството на Бойко Борисов.
Необходим е подобрен метод за въвеждане на лева за да е възможно устойчиво правителство на Република България.

Защо партия ГЕРБ запази фаталната държавна слабост?
Партия, която е за съхраняване на съдбовната парична грешка е с подсигуряван провал.