Бизнесменът от Чикаго Павел Вълнев стана зам. на Цветанов в Републиканци за България

Светослав Метанов 27 септември 2020 в 16:36 18930 2

Снимка БГНЕС

Цветан Цветанов беше избран за председател на партия "Републиканци за България". Негов заместник ще е Павел Вълнев, български бизнесмен от Чикаго и бивш собственик на несъществуващата вече телевизия Би Ай Ти.

С избора му се дава знак, че един от приоритетите на новата партия ще е грижа за сънародниците ни в чужбина и гарантиране на правото им да участват в изборите чрез електронно гласуване.

Цветанов се обяви за предсрочни избори и критикува сегашното управление, на което липсвала "ясна посока на развитие". Бившият втори в ГЕРБ обеща при бъдещо участие в управление да не повтаря грешките.

Дефинираната цел е "Републиканци за България" да бъдат незаобиколим фактор в българската политика и гарант за евроатлантическата посока на развитие.

Цветанов декларира, че е готов да претоваря с всички формации, които споделят тези ценности. Той предупреди за възможни репресии срещу членове на партията и обеща подкрепа на хората, които са му повярвали.

Преди седмица доскорошният заместник на Бойко Борисов в ГЕРБ представи част от Инициативния комитет, който взе решение новата партия да бъде учредена днес.

Сред учредителите са бивши кадри на ГЕРБ, но и на партии като ДСБ и СДС. Известни спортисти, като олимпийският вицешампион Благой Благоев, телевизионният журналист Горан Благоев, лекари, университетски преподаватели, български мигранти от страни в Западна Европа, Австралия и Америка.

Като свои евентуални партньори посочи центристки и десни формации.

Сред основните цели на партията са гарантиране на гражданските права, повишаване на качеството на живот и ускорено икономическо развитие на регионите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови