Бившият спортен министър Радостин Василев става депутат от Продължаваме промяната

Срещу влизащия от ДПС Юсеин Вейселов има досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост

Рени Петрова 04 октомври 2022 в 12:10 3853 0

Радостин Василев

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Радостин Василев

Четирима ще са депутатите, които ще представляват Габрово в 48-ия парламент, а един от тях ще е бившият министър на младежта и спорта Радостин Василев. OFFNews направи списък с бъдещите депутати, представляващи габровския избирателен район.

Василев е един от учредителите на Има такъв народ, като беше номиниран в три проектокабинета на партията - два нереализирани и един коалиционен с мандатоносител "Продължаваме промяната". В последния кабинет той оглави Министерството на младежта и спорта. В средата на юни Василев обяви оттеглянето си от ИТН. Заедно с него ИТН и парламентарната група напуснаха още петима депутати, като един от тях - Иво Атанасов, също ще е депутат от Продължаваме промяната

От ГЕРБ-СДС получават един мандат в 7 МИР-Габрово и така в парламента влиза само водачът Томислав Дончев. От ДПС депутат ще е Юсеин Вейселов, а от "Възраждане" - Даниел Петров. Останалите формации не получават мандат. 

Срещу влизащият от ДПС Юсеин Вейселов през февруари главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 47-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета му.  Причината за искания имунитет е да се даде разрешение за продължаване на наказателното производство срещу Вейселов, който е привлечен към наказателна отговорност за престъпление от общ характер, посочват от прокуратурата. Вейселов е предаден на съд с обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.

Става въпрос за пътен инцидент от 22 октомври 2019 година, когато автомобилът на Вейселов се е сблъскал с насрещно движещ се велосипедист. Колоездачът е загинал от удара.

Делото срещу него е спряно през декември 2021 г. с решение на Окръжния съд в Габрово заради придобиването на имунитет.

Ето и пълен списък на всички депутати, които е възможно да влязат от 7 МИР:

24. ГЕРБ

Томислав Дончев

9. Продължаваме промяната

Радостин Василев

1. ДПС

Юсеин Вейселов

14.Възраждане

Даниел Петров

28. БСП

0

25. Демократична България

0

15. Български възход

0

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews