Бившият спортен министър Радостин Василев става депутат от Продължаваме промяната

Срещу влизащия от ДПС Юсеин Вейселов има досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост

Рени Петрова Последна промяна на 04 октомври 2022 в 12:10 3241 0

Радостин Василев

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Радостин Василев

Четирима ще са депутатите, които ще представляват Габрово в 48-ия парламент, а един от тях ще е бившият министър на младежта и спорта Радостин Василев. OFFNews направи списък с бъдещите депутати, представляващи габровския избирателен район.

Василев е един от учредителите на Има такъв народ, като беше номиниран в три проектокабинета на партията - два нереализирани и един коалиционен с мандатоносител "Продължаваме промяната". В последния кабинет той оглави Министерството на младежта и спорта. В средата на юни Василев обяви оттеглянето си от ИТН. Заедно с него ИТН и парламентарната група напуснаха още петима депутати, като един от тях - Иво Атанасов, също ще е депутат от Продължаваме промяната

От ГЕРБ-СДС получават един мандат в 7 МИР-Габрово и така в парламента влиза само водачът Томислав Дончев. От ДПС депутат ще е Юсеин Вейселов, а от "Възраждане" - Даниел Петров. Останалите формации не получават мандат. 

Срещу влизащият от ДПС Юсеин Вейселов през февруари главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 47-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета му.  Причината за искания имунитет е да се даде разрешение за продължаване на наказателното производство срещу Вейселов, който е привлечен към наказателна отговорност за престъпление от общ характер, посочват от прокуратурата. Вейселов е предаден на съд с обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.

Става въпрос за пътен инцидент от 22 октомври 2019 година, когато автомобилът на Вейселов се е сблъскал с насрещно движещ се велосипедист. Колоездачът е загинал от удара.

Делото срещу него е спряно през декември 2021 г. с решение на Окръжния съд в Габрово заради придобиването на имунитет.

Ето и пълен списък на всички депутати, които е възможно да влязат от 7 МИР:

24. ГЕРБ

Томислав Дончев

9. Продължаваме промяната

Радостин Василев

1. ДПС

Юсеин Вейселов

14.Възраждане

Даниел Петров

28. БСП

0

25. Демократична България

0

15. Български възход

0

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови