Бареков: С Пеевски сме само познати, той ме помоли да назначи Кулезич в TV7

OFFNews 26 януари 2014 в 09:34 5244 31

Николай Бареков учреди партия.
Николай Бареков учреди партия.

С Делян Пеевски бяхме приятели, когато той беше на 16 години. Сега сме само познати и се чуваме понякога по телефона, обяви лидерът на новоучредената партия "България без цензура" Николай Бареков в предаването на Люба Кулезич пред Нова телевизия.

Той уточни, че Пеевски му е искал само веднъж услуга, докато е бил шеф в TV7 - да назначи Люба Кулезич в телевизията. Журналистката го обвини, че лъже.

По-рано в интервюто тя обяви, че има информация, че залата в НДК за учредителното събрание на "България без цензура" е платена от БТК, която е на Цветан Василев.

"Това са пълни глупости и клевети", категоричен беше Николай Бареков и попита журналистката защо говори неща, за които може да бъде осъдена.

Асистентка на Бареков му донесе договора за наема за залата в НДК и той прочете в ефир, че за залата е платила "България без цензура". Ще видим дали е така, коментира Кулезич.

Николай Бареков учреди вчера в София в НДК партия "България без цензура" и очаквано стана лидер.

Изкарахме една безсънна нощ аз и цялото ръководство на партията - обърна се наш автобус на 50 км от Варна, защото пътят беше заледен, обяви още новият политически лидер. 

Той вини за инцидента Агенция "Пътна инфрастуркутра" (АПИ), която не е опесъчила пътя. Има ранени, но няма сериозно пострадали, уточни Бареков.

За учредителното събрание в София били докарани хора от цялата страна с 200 автобуса и за тях новият политик лично платил. От собствената си Банкова сметка той извадил и 70 хил. лв. за конгреса, който общо струвал 100 хил. лв. Бареков смята обаче, че не е заможен човек.

"Другият вариант беше да отида, както направи целият политически елит, да се примоля на някой олигарх да ми плати конгреса", коментира Николай Бареков.

Новият лидер се оплака, че журналистите се интересуват само от финансирането на неговата партия, а никой не се сеща да пита как БСП и ГЕРБ приемат Закона за партиите, в който са забраняват дарения за политическите формации от фирми.

"Ти имаш ли съмнение, че БСП и ГЕРБ взимат пари от големите олигарси? Не вярваш в това нали", обърна се Бареков към Кулезич.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!