Бареков: Прокопиев е един от най-нечистоплътните олигарси в България

ОFFNews 17 юни 2014 в 11:52 6715 17

Снимка Архив

Николай Бареков

Всички гнусни атаки по адрес на България без цензура (ББЦ) се инспирират от кръга "Капитал" и Бойко Борисов. Иво Прокопиев е един от най-нечистоплътните олигарси в България.

Това заяви бившият журналист и настоящ лидер на "България без цензура" Николай Бареков.

Той допълни, че като "гражданин, журналист и политик" бил подавал много сигнали в прокуратурата за бизнес далаверите на Прокопиев и "неговия ортак" Росен Плевнелиев. По думите на Бареков тези сигнали нямали нищо общо с подаваните от други политици и бизнесмени.

"Надявам се, че Прокопиев един ден ще стане и подсъдим", заявява още лидерът на ББЦ.

Бареков не пропусна да коментира и сигнала, който от "Протестна мрежа" подадоха в прокуратурата срещу  "България без цензура" за незаконно финансиране и съмнения за търговия с влияние. Според Бареков сигналът на "Протестна мрежа" е "нелеп" и е обиден "за интелектуалното ниво на гражданите".

"Той е съшит с бели конци пасквил, който представлява пълна измишльотина, писана в лабораториите на Прокопиев. Аз не се притеснявам от този сигнал. Надявам се, че въпреки нелепостта на сигнала, проверката по случая ще ми даде възможност да покажа, че съм чист пред народа", коментира още новият политик.

По повод днешният Консултативен съвет за национална сигурност /КСНС/ при президента бившият журналист заяви, че е "абсолютно безсмислен и няма да донесе нищо добро за страната, защото на практика узаконява политическата мафия в България - Станишев, Плевнелиев, Местан и Борисов". 

Според Бареков днешната изолация на ББЦ от Росен Плевнелиев показва "колко се страхува той и задкулисният му ментор Бойко Борисов от моята поява в Президенството".

"Двамата треперят от страх от мен. Вчера Борисов и Плевнелиев са събирали агитка във Фейсбук, която да освирка ББЦ в случай, че поддръжници на партията отидат пред президентството, за да протестират срещу изолацията на ББЦ от КСНС", допълва лидерът на ББЦ.

По закон в КСНС участват президентът, председателят на Народното събрание, премиерът, министрите на отбраната, МВР и финансите, председателят на ДАНС, началникът на отбраната, както и по един представител от всяка парламентарна група. Законът допуска да бъдат поканени и други лица по необходимост, но това става само с решение на членовете на съвета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews