Бареков нападна Юнкер: Тази Европа не е справедлива

Ивайло Анев, Страсбург Последна промяна на 16 юли 2014 в 15:33 3292 7

Снимка Ивайло Анев

Ние смятаме, че изборът на Жан-Клод Юнкер е пропуснат шанс за тръгване по пътя на реформите. Сравнете положението в България с това в Германия и Люксембург. Тази Европа не е справедлива, заяви днес в Страсбург лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.

Юнкер се обяви против гарантираните минимални доходи в рамките на ЕС, което ме озадачи, защото много от държавите, които го подкрепиха, се обявиха именно за намаляване на разликите в стандарта на живот. Г-жа Меркел и Германия са пример за това. Отсега нататък основен приоритет за мен ще бъде социалната политика, допълни Бареков.

Той обяви, че избирането му за заместник-председател на парламентарната група на Европейските консерватори и реформисти е голямо признание, както за него, така и за България.

Темата, която активно коментираме с британските консерватори, е изработването на стратегия, с която българските младежи да се завръщат в родината си на подходящи и добре платени позиции, след като са взели своя образователен ценз във Великобритания и другите европейски държави, каза Бареков.

По думите му цялата група на Европейските консерватори и реформисти е гласувала срещу Жан-Клод Юнкер - заради намеренията му да засили федерализма в Европа.

Според Бареков Юнкер щял да управлява ЕС по старите правила във времена, когато са необходими драстични реформи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.07 2014 в 08:28

Дрънкалото пак започна да ломоти.

16.07 2014 в 17:14

Прав е Бареков - либерастите загърбват политиката за социална държава, се опитват да превърнат Европа в "безданъчен банков рай", където богатите стават все по-богати, а бедните все по-бедни. Това трябва да бъде обща позиция и на другите български евродепутати.

16.07 2014 в 16:56

При цялото ми уважение към Алеко, ама май историята която се повтаря като фарс, е пообъркала последователността на животоописанието на неговият голям образ, чийто достоен наследник виждаме за пореден път. Дето се вика първо го гледаме журналист, после как прави избори, та да стане(евро)депутатин и да тръгне по Авропата. Сега се почнаха леките изцепки в европарламента, ама скоро го очаквам да се пльосне насред президиума и да се бие в гърдите - булгар, булгар....

16.07 2014 в 16:08

Този Грандоман, се чучна при Консерваторите, които мразят всичко, което не е от Великобритания и всъщност са най-активните защитници на Статуквото! Срам и позор за това политическо недоразумение и в частност за България!С купени гласове, с пари от КТБ, в частност от Цв.Василев, от който се отрече и го оплю....Цирк дьо Барек, стана за Посмешище!?

16.07 2014 в 15:52

големи сте разбирачи бре, кои са оптималните решения за постовете, сигурен съм, че не знаете имената и на 1/3 от кандидатите.
Краси, да се изравним казваш. Все едно съдът ни е съд, прокуратурата и тя, все едно Ковачки си плати данъците. Да се изравним = да ни дадат пари на калпак, така ли? и пак у същите да отидат, голямо изравняване ще пада. Бегай работи първо, после се изравнявай.

16.07 2014 в 15:42

не е -никак дори-и това трябва да е позицията на нашите евродепутати-да се изравним всички

16.07 2014 в 15:41

Не бяха взети оптималните решения за постовете.