Бареков нападна Юнкер: Тази Европа не е справедлива

Ивайло Анев, Страсбург 16 юли 2014 в 15:33 3720 7

Снимка Ивайло Анев

Ние смятаме, че изборът на Жан-Клод Юнкер е пропуснат шанс за тръгване по пътя на реформите. Сравнете положението в България с това в Германия и Люксембург. Тази Европа не е справедлива, заяви днес в Страсбург лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.

Юнкер се обяви против гарантираните минимални доходи в рамките на ЕС, което ме озадачи, защото много от държавите, които го подкрепиха, се обявиха именно за намаляване на разликите в стандарта на живот. Г-жа Меркел и Германия са пример за това. Отсега нататък основен приоритет за мен ще бъде социалната политика, допълни Бареков.

Той обяви, че избирането му за заместник-председател на парламентарната група на Европейските консерватори и реформисти е голямо признание, както за него, така и за България.

Темата, която активно коментираме с британските консерватори, е изработването на стратегия, с която българските младежи да се завръщат в родината си на подходящи и добре платени позиции, след като са взели своя образователен ценз във Великобритания и другите европейски държави, каза Бареков.

По думите му цялата група на Европейските консерватори и реформисти е гласувала срещу Жан-Клод Юнкер - заради намеренията му да засили федерализма в Европа.

Според Бареков Юнкер щял да управлява ЕС по старите правила във времена, когато са необходими драстични реформи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!