Хора на Кунева отиват при Бареков

OFFNews 09 март 2014 в 15:10 2942 17

Снимка: barekov.com

Бареков "обезглави" цялата структура на "България на гражданите" на Меглена Кунева във Варна. Близо 300 нейни членове напуснаха и се присъединиха към ПП "България без цензура".

Това се казва в съобщение в блога на лидера на ББЦ Николай Бареков. 

Новината е съобщена от Георги Ковачев, бивш член на ръководството на партията на Кунева. Той също става част от партията на Бареков.

"Отливът продължава, очакваме и още хора да се присъединят към ББЦ", обяви Ковачев на представянето на градското ръководство на партията във Варна.

"Напуснахме Кунева заради идеологически различия, неразбирателство с областното ръководство на партията, както и разнопосочни сигнали, които идват от формациите в Реформаторския блок", допълни той.

Преди това ББЦ взе цели структури на Кунева в Пловдив и други големи градове на страната.

За председател във Варна бе избран доц. Христо Бозов. "Присъединиха се не само членове от "България на гражданите", а и от "Атака", ГЕРБ, БСП и други", обясни градският лидер. "Това са обикновени хора, членували в предишните си формации с надеждата да помогнат за благото на България. Били са разочаровани и в наше лице са видели една истинска демократична структура", обясни доц. Бозов.

Заместници на известния медик станаха д-р Радко Радев, председател на Сдружението на инвалидите, който ще отговаря за социалната политика и здравеопазването, Милена Борисова, с ресор бизнес и финанси, Савчо Манолов, който ще отговаря за транспорта и адвокат Константин Парчев, с ресор инфраструктура и европроекти. Организационният секретар е Стоян Манастирски.

За председател на структурата в район "Одесос" е избрана адвокат Поля Ченева, за "Приморски" икономистът Румен Роев, за район "Младост" мениджърът Димитър Груев, за район "Владислав Варненчик" бизнесменът Георги Георгиев, а за район "Аспарухово" икономистът Красимир Стефанов. Представител на Евромайките във Варна е Живка Иванова.

514 членове на ББЦ са присъствали на всичките районни събрания, провели се във Варна през тази седмица. Всеки от тях имаше правото да предложи, както районен лидер, така и негови заместници. По този начин – демократично, се случи изборът на водачите на ББЦ във втория по-големина град у нас, обясниха от партията.

Предстои избор на ръководствата на ББЦ в общините от Варненско, както и областното ръководство. Паралелно с това ще бъде сформирано и младежката структура, както и експертен съвет от симпатизанти, бе обявено на пресконференция на ПП "България без цензура" във Варна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!