Quantcast

Бареков иска да участва в Съвета за сигурност при президента

OFFNews Последна промяна на 19 ноември 2013 в 10:42 4916 43

Николай Бареков. Снимка: Сергей  Антонов
Николай Бареков. Снимка: Сергей Антонов

 

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков иска да участва на утрешното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при президента. Новият политик заплаши "Дондуков" 2 с окупация, ако не бъде допуснат. 

Бареков е написал заявление до канцеларията на държавния глава с искането си. В него той настоява на заседанието да присъстват представители на две извънпарламентарни формации - неговата и Реформаторският блок. По закон в КСНС участват президентът, председателят на Народното събрание, премиерът, министрите на отбраната, МВР и финансите, председателят на ДАНС, началникът на отбраната, както и по един представител от всяка парламентарна група. Законът допуска да бъдат поканени и други лица по необходимост, но това става само с решение на членовете на съвета.

 На заседанието утре ще бъде обсъден бюджетът и бюджетът на службите и ситуацията с бежанците. Темата на срещата е "Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България – състояние на средата за сигурност: организационни, функционални и ресурсни способности на държавата за противодействие на актуалните рискове и заплахи. Предприети мерки в съответствие с настъпилите промени в средата за сигурност и тяхното финансово осигуряване“. 

Ако до 17 ч днес не получи разрешение за допускане до КСНС, Бареков се закани да изкара няколко хиляди души на мирна окупация пред президентството. Той настоява към дневния ред да бъдат добавени и въпросите за корупцията, демографската криза, прекомерната бедност.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.11 2013 в 19:49

До: Емма
... "Бареков като политик"? Наистина ли мислите, че той е политик? Какви са Ви критериите за политик?
Доколкото следя публичното пространство, Бареков беше доскоро журналист в телевизията на Делян Пеевски. Ако журналист означава политик, тогава всички наши журналисти са и политици...и следователно всички наши журналисти са следователи, защото Вие говорите за разследването, коеото трябва да се проведе от Бареков.

19.11 2013 в 19:41

:) :) :)

19.11 2013 в 19:38

:) :) :) :) :) Да, ако допуснат Бареков да участва, трябва да карат наред. Няма да е честно да пропуснат Йоло Денев.

19.11 2013 в 17:47

"Бареков иска",тази дъжава е нещо страшно,един журналист,реши да става политик,ми взе и че си повярва,на човек който отразяваше чужди интереси,докато беше журналист,няма как да му се вярва!!! Ми да си иска Бареков,но ще си остане с желанието,то цяла българия иска оставката на правителството,но никой не им я дава....

19.11 2013 в 17:06

Що рече?

19.11 2013 в 15:24

Наистина, тези които искат да бъдат политици в БГ трябва да минават на психологичен преглед и тест за интелигентност. Дудука е най добрият пример за това.

19.11 2013 в 15:04

Първо Бареков не е никъкъв политик, и второ мястото му не е в Съвета за сигурност, а в долна кръчма да свири на дудук и да му лепат петолевки по челото.

19.11 2013 в 14:05

Бареков няма право да участва в такъв съвет, а да поставя ултиматум за окупация е комично. Тоя е по-зле и от Болния Фикус.

19.11 2013 в 14:03

Иванова, що не си го хванеш Дудучето за гадже, а Петното ще ви свети

19.11 2013 в 13:29

Поредния политически ибрикчия се мисли за господ...
Всъшност заради това дережето ни е такова. :(