Бареков иска да участва в Съвета за сигурност при президента

OFFNews 19 ноември 2013 в 10:42 5619 43

Николай Бареков. Снимка: Сергей  Антонов
Николай Бареков. Снимка: Сергей Антонов

 

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков иска да участва на утрешното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при президента. Новият политик заплаши "Дондуков" 2 с окупация, ако не бъде допуснат. 

Бареков е написал заявление до канцеларията на държавния глава с искането си. В него той настоява на заседанието да присъстват представители на две извънпарламентарни формации - неговата и Реформаторският блок. По закон в КСНС участват президентът, председателят на Народното събрание, премиерът, министрите на отбраната, МВР и финансите, председателят на ДАНС, началникът на отбраната, както и по един представител от всяка парламентарна група. Законът допуска да бъдат поканени и други лица по необходимост, но това става само с решение на членовете на съвета.

 На заседанието утре ще бъде обсъден бюджетът и бюджетът на службите и ситуацията с бежанците. Темата на срещата е "Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България – състояние на средата за сигурност: организационни, функционални и ресурсни способности на държавата за противодействие на актуалните рискове и заплахи. Предприети мерки в съответствие с настъпилите промени в средата за сигурност и тяхното финансово осигуряване“. 

Ако до 17 ч днес не получи разрешение за допускане до КСНС, Бареков се закани да изкара няколко хиляди души на мирна окупация пред президентството. Той настоява към дневния ред да бъдат добавени и въпросите за корупцията, демографската криза, прекомерната бедност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!