Quantcast

Бареков е вземал по 300 000 лв. на месец от Цветан Василев, твърди Яне Янев

Offnews Последна промяна на 30 юли 2014 в 09:20 3897 5

Яне Янев

Минимум 300 хил. лв. на месец е получавала партията на Николай Бареков „България без цензура“ от банкера Цветан Василев. Това твърди пред Нова телевизия лидерът на РЗС Яне Янев.

Той обясни, че партията е финансирана почти изцяло от Корпоративна търговска банка (КТБ).

„ББЦ е почти 100 % финансирана незаконно с мръсни пари с недоказан произход, с осъществяване на кешови трансфери и потоци в особено големи размери. Ежемесечно посредникът е отивал при банкера и му е посочвал исканите суми от Бареков. Има солидни доказателства за това“, категоричен е Янев, който внесе документи в прокуратурата документи по случая. По думите му те са предадени на РЗС от посредника между Цветан Василев и Николай Бареков, който е разнасял парите.

Схемата работела като се отпускали пари на рекламна агенция, която от своя страна е превеждала пари „към едни медии“. Давани са пари и за други неща, като например „550 хил. за къща“. Сумите, които са отпускани, са били във възходяща тенденция – колкото повече наближавали изборите, толкова се качвала сумата“, обясни Янев.

„Ще стане повече от ясно, че партията на Бареков е създадена и финансирана от КТБ. Трябва да се сложи край на този фарс, защото точно по тази схема се вкарват корумпирани типове в политиката“, каза Янев.

В отговор в ефира на Нова се включи Николай Бареков. Той обясни, че срещу него е задействан същият сценарий, който унищожил КТБ. „Сега опитват да разбият партията и да ни извадят от изборите. Не съм получавал такива пари. Това, което се случва е един зловещ сценарий, защото ББЦ се оказа неудобна за статуквото“, каза още Бареков. Той отрече да е имал каквато и да било връзка с Цветан Василев, като се позова на негово писмо, в което банкерът казва, че е направил грешка, като е препоръчал Бареков за изпълнителен директор на ТВ7.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.07 2014 в 10:36

Яне, ти колко взимаш от господаря ти за всяко оплюване на противниците му? И голям специалист стана по финансиране и разни такива неща.

30.07 2014 в 10:15

Личи си отегчението на Янето.Нехарактерно,унило плюене и вадене на документи със също такъв неясен произход както и предишните.Явна умора.Ей,кукловодите направете нещо,много скучно стана(всъщност видяхме как доносника Коритаров предаде в ефир поредната флашка-отвратително)

30.07 2014 в 10:05

Бюрека си е подлец от отдавна, същия е като Болен Фикуса, няма разлика.

30.07 2014 в 10:04

Не си получавал такива пари? Сериозно ли?
Вероятно често си намираш 5 лева на улицата. По около 60 хиляди пъти на месец. В това няма нищо незаонно. Както и за по-малко от една седмица стотици хора да ти "дарят" по 10 000 лева преди изборите.

30.07 2014 в 10:01

Ти колко взимаш и за какви точно услиги?