Бареков е вземал по 300 000 лв. на месец от Цветан Василев, твърди Яне Янев

Offnews 30 юли 2014 в 09:20 4515 5

Яне Янев

Минимум 300 хил. лв. на месец е получавала партията на Николай Бареков „България без цензура“ от банкера Цветан Василев. Това твърди пред Нова телевизия лидерът на РЗС Яне Янев.

Той обясни, че партията е финансирана почти изцяло от Корпоративна търговска банка (КТБ).

„ББЦ е почти 100 % финансирана незаконно с мръсни пари с недоказан произход, с осъществяване на кешови трансфери и потоци в особено големи размери. Ежемесечно посредникът е отивал при банкера и му е посочвал исканите суми от Бареков. Има солидни доказателства за това“, категоричен е Янев, който внесе документи в прокуратурата документи по случая. По думите му те са предадени на РЗС от посредника между Цветан Василев и Николай Бареков, който е разнасял парите.

Схемата работела като се отпускали пари на рекламна агенция, която от своя страна е превеждала пари „към едни медии“. Давани са пари и за други неща, като например „550 хил. за къща“. Сумите, които са отпускани, са били във възходяща тенденция – колкото повече наближавали изборите, толкова се качвала сумата“, обясни Янев.

„Ще стане повече от ясно, че партията на Бареков е създадена и финансирана от КТБ. Трябва да се сложи край на този фарс, защото точно по тази схема се вкарват корумпирани типове в политиката“, каза Янев.

В отговор в ефира на Нова се включи Николай Бареков. Той обясни, че срещу него е задействан същият сценарий, който унищожил КТБ. „Сега опитват да разбият партията и да ни извадят от изборите. Не съм получавал такива пари. Това, което се случва е един зловещ сценарий, защото ББЦ се оказа неудобна за статуквото“, каза още Бареков. Той отрече да е имал каквато и да било връзка с Цветан Василев, като се позова на негово писмо, в което банкерът казва, че е направил грешка, като е препоръчал Бареков за изпълнителен директор на ТВ7.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!