Бареков атакува в прокуратурата бившите си колеги от bTV и Нова

OFFNews Последна промяна на 11 август 2017 в 17:44 9918 2

Снимка Сергей Антонов (offnews)

Николай Бареков

Евродепутатът Николай Бареков атакува в прокуратурата и НАП бившите си колеги Анна Цолова, Антон Хекимян, Анна Тодорова и Виктор Николаев.

Новото амплоа на някогашния журналист е "представляващ Група за граждански отпор срещу корупцията и наглостта в медиите".

Пресцентърът на "Презареди България" днес обяви, че Бареков вече е внесъл в прокуратурата и Националната агенция по приходите "сигнал със съмнения за укриване на приходи и доходи срещу водещата на сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България" Анна Цолова".

Евродепутатът обяви, че "групата граждани, събрани за отпор срещу корупцията и наглостта в медиите, водени от самия него, подготвят и ще подадат до дни такива сигнали и за водещите Антон Хекимян, БТВ, неговия продуцент Анна Тодорова и Виктор Николаев от Нова телевизия."

"Докато всяка сутрин от телевизионния екран в качеството си на „журналист" г-жа Цолова менторства, влиза в ролята на морален съдник и дава напътствия на хората в живота, журналистически разследвания откриха абсолютно несъответствие на декларираните доходи и придобитото от лицето скъпо недвижимо имущество" - твърди Бареков в сигнала си до главния прокурор Сотир Цацаров и изпълнителния директор на НАП Галя Димитрова.

Според евродепутата, "изложените в документа факти и обстоятелства са достатъчно основание за извършване на проверка на Цолова за доказване произхода на средствата, с които е закупила баровския си дом в елитния столичен квартал „Драгалевци", чиято общата стойност надхвърля 400 хил. лв - сума, която е напълно непосилна за над 90 на сто от българските семейства, повечето от които живеят с под 1000 лв. на месец."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови