Балабанов: Българинът събира капачки за кувьози, сега трябва да дарява заплати за оръжие

Калоян Икономов е представителят на ПП, който заминава за Украйна. Ден преди тръгването не се знае дали БСП ще изпрати някого

OFFNews 26 април 2022 в 11:15 2476 1

Снимка Архив - БТА

"Българинът събира капачки за кувьози, сега трябва да дарява заплати за оръжие,", заяви пред БНР депутатът от ИТН Станислав Балабанов, който е и част от българската делегация, която утре заминава за Украйна.

Изказването му е по повод вчерашният призив на премиера Кирил Петков за даряване на средства, които да бъдат предоставени на украинското правителство за закупуването на оръжия.

"Постът на премиера беше необмислен(...) Ако се стигне до помощ свързана с оръжия или с доставки на каквото и да е било в полза на Украйна, държавата има този ресурс, а не българинът да плаща и да бъде призоваван да дарява заплатата си, защото в един такъв момент на редица кризи аз съм абсолютно убеден, че всички имат собствените си проблеми, носят собствените си отговорности. Необмислено е да се призовава точно по този начин в един такъв момент, защото българинът събира капачки за кувьози, сега трябва да дарява заплати за оръжие, а това е работа на държавата", допълни Балабанов.

Балабанов съобщи, че днес следобед ще има коалиционен съвет, на който обаче основната тема няма да е военната помощ, а предстоящата визита. 

Той разкритикува коалиционните си партньори, които не съобщават кои са другите представители, които ще пътуват до Киев. 

"Логично е да се знае кои ще са другите колеги, с които ще посетим Украйна."

Междувременно зам.-председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Калоян Икономов съобщи, че той ще е представителят на ПП, който утре ще отпътува за Киев. Той уточни, че българската делегация е поканена от президента Володимир Зеленски. Към момента обаче не се знаело дали БСП ще изпрати някого, каза той в ефира на Нова телевизия.

Икономов заяви още, че ще подкрепи предложението на ДБ за изпращане на военна помощ за Украйна, както и че очаква голяма част от колегите му да направят същото, тъй като парламентарната група е взела решението да гласува "по съвест". Това се случва въпреки внесеното и прието от комисия контрапредложение на ПП, в което е спомената само "техническа помощ".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

1

pisnamiotmutri

26.04 2022 в 11:36

Много общо ги ръси ИТН-то. Капачки събира, защото държавата инвестира в чертежи на самолети приоритетно, а дарения за Украйна, защото коалицията не може да гласува за оръжия. ИТН-то пак се цели по рейтинга на партньора. ДПС ще ги погали по кратунките