Бабикян: Валери Симеонов се страхува да чуе гласа на българите в чужбина, има защо

OFFNews Последна промяна на 15 януари 2021 в 11:53 4136 0

Валери Симеонов се страхува да чуе гласа на българите в чужбина и има защо. Това заяви Арман Бабикян от Отровното трио по повод на днешното интервю на председателя на НФСБ и коалиционен партньор в управлението, в което той се обяви против гласуването по пощата за сънародниците ни в чужбина и заяви "който иска да гласува, да си хване самолета и да си дойде в България".

Според него Валери Симеонов и партньорите му живеят в минал век и това, което обяснява на българите в чужбина е, че "те просто са малоумни". Бабикян е категоричен и че управляващите лишават от конституционните им права над 2 милиона наши сънародници по света.

Ето и текста на цялото му изявление:

Валери Симеонов, любимият коалиционен партньор на Бойко Борисов днес излезе да каже, че конституционните права на българите в чужбина няма да бъдат спазени и че ако искат да гласуват, трябвало да си хванат самолета и да си дойдат в България. Очевидно г-н Симеонов и партньорите му живеят в минал век. Той безуспешно се опитваше да докаже, че само благодарение на него бил спрян вот от Турция, с която сме партньори в НАТО. Продължи да заблуждава публиката, че с голата си гръд е спрял десетки автобуси на онези злощастни избори, на които всички видяха, че той влачи възрастни жени по земята. Апропо, тогава на границата имаше цифром и словом два автобуса.

Обясненията на г-н Симеонов, че българите в чужбина не могат да са привилегировани и не могат да гласуват, защото гласуването по пощата било сложно нещо, защото хората не си знаели адресите е още един начин да се обясни, че те просто са малоумни и нямат права, въпреки че са български граждани. Пощенските системи на другите държави нямат интерес да накланят вота в една или друга посока. Естествено е, че всички искаме електронно дистанционно гласуване. Това беше известно и без ковид пандемията. От години е ясно кога са следващите парламентарни избори, но сега лесното обяснение на управляващи и полууправляващи е, че няма време, че нямаме практика и че нямаме навик. Обяснението, че огромна група от над 2 милиона български граждани няма да могат да упражнят правата си, и това се казва щастливо и безметежно, означава само едно - липса на интерес от активност.

Човекът, който мислеше да се хвърля с камък на шията преди време, във връзка с друг комичен случай от неговата политическа практика, днес безцеремонно заяви, че не го интересуват конституционните права на българите. Лесно е да бъдеш "родолюбец" когато отхвърляш българи в такъв мащаб от техните права да избират властта в страната. Или може би е по-вероятното - страх го е да чуе гласа им и има защо. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !