Атанасов: Никой не отговори за зависимостите на кандидата за вътрешен министър

OFFNews 17 септември 2018 в 18:59 2739 0

"Младен Маринов няма качества да бъде главен секретар на МВР. Всичките му професионални провали доведоха до това – да се поиска оставката на сегашния министър, а той ще бъде предложен за министър."

Това каза съпредседателят на "Демократична България" и лидер на ДСБ по адрес на кандидата за нов вътрешен министър Младен Маринов. Според Атанасов Маринов не е добра кандидатура за поста.

"Този човек няма визия за реформи. Никой не отговори на фактите, които бяха изложени в публичното пространство, за негови зависимости в миналото - дали ги има или няма”, коментира председателят на ДСБ.

По думите му МВР е на ръчно управление от Борисов и няма значение кой ще бъде министър.

„Ако системите за сигурност, службите и МВР работят ефективно, ще разкрият тежките корупционни схеми по високите етажи на властта. Това не го казваме само вътре в страната, по време на българското европредседателство, западните издания иронизираха българския девиз, че „корупцията прави силата”, посочи лидерът на ДСБ.

Според Атанасов задържаните след акциите на Специализираната прокуратура, са имали политически чадър през последните 10 години, за да извършват спокойно незаконна дейност.

„Предстои избор на нов главен прокурор и трябва да се имитира битка с корупцията. Обектите са подбрани неслучайно, не се атакуват обекти, които да са свързани пряко с властта. Връщат ни назад – Миню Стайков се снимал с Георги Първанов. Като сте го знаели това нещо, защо го вадите сега? Тези факти показват фалшива активност”, заяви още политикът.

Атанасов отново призова премиера Бойко Борисов и да се иде на предсрочни избори, за да се види "кой колко тежи". Това е една агония. "Последните дни имаше много тежки спекулации, че има пълзящ преврат. Ние от "Демократична България" установяваме, че има пълзяща правителствена криза, перманентна, постоянна", каза той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews