Асен Василев: Извинявам се на учителите. Репликата за чорапогащниците не беше към тях

OFFNews 18 февруари 2023 в 20:11 8517 4

Асен Василев

Снимка gov.bg

Асен Василев

"Искам да се извиня на учителите, ако те са се почувствали засегнати. Но истината е, че прекалено дълго време българското образование и българските учители бяха последен приоритет на тази държава. Спомняме си срамните си сцени със седянките, спомняме си срамните сцени, когато българските учители бяха оставени на минимални заплати."

Това заяви пред БНТ съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев. Извинението е по повод репликата му в интервю за bTV на 15 февруари: "Когато оставиш учителите да ходят с чорапогащници с дупки, както имахме 10 години такъв период, нормално е да нямаме нормални учители в училищата и сега тепърва да трябва да навлизат нови кадри".

Това не го напомних на учителите, това го напомних на политиците, които сега с удължителния закон за бюджета отказаха да гласуват нашето предложение заплатите да останат 125% от средната заплата и замразиха доходите на учителите, каза днес пред БНТ Василев.

Истината е, че ако не се погрижим за учителите, няма да има работна ръка в бъдеще и това наистина ще доведе до фалит на държавата, заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

3

Име на профила

19.02 2023 в 00:19

Красимире, 12 години на власт, какво направихте за учителите? Изроди сте вие *************, тарикати. андрешковци, и тук таме крадци и лъжци.

10298

1

AntiZ

18.02 2023 в 20:41

То е ясно, че репликата не е била за учителите, а за мизерното положение, в което са поставени. Но една номенКЛАТИкурна калинка, трудно ще схване смисъла на думите, особено когато са изречени от доста по-интелигентен от нея.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews