Асен Василев е изборът на ''Продължаваме промяната'' за премиер и с мандата на БСП

OFFNews 20 юли 2022 в 10:49 5375 3

Василев

Снимка БГНЕС

Асен Василев

Вицепремиерът и финансов министър в оставка Асен Василев е най-вероятният кандидат на "Продължаваме промяната" за премиер с третия мандат - на БСП. Това стана ясно от думите на Росен Костурков от ПП пред БНТ.

Василев бе претендент и с мандата на партията си, но ПП не успя да събере необходимите гласове за подкрепа в парламента и върна празна папка на президента Румен Радев.

БСП пък вече обяви, че като най-голяма политическа сила в 47-ото Народно събрание "Продължаваме промяната" трябва да излъчи министър-председател. 

"Аз бих казал, че в никакъв случай няма да се скараме за постове и хора. Засега той (Асен Василев - бел.ред.) е нашият логичен избор. В процеса на преговорите може да бъде сменен", каза Костурков.

Радослав Рибарски също потвърди пред бТВ, че Националният съвет на партията подкрепя Асен Василев за премиер, но се обсъждат и други варианти. И уточни, че ПП ще работи за съставянето на ново правителство при условие, че политиките им ще бъдат подкрепени. Формацията продължава да настоява за реформа на КПКОНПИ и антикорупционната комисия да бъде оглавена от Бойко Рашков.

Костурков бе категоричен, че ПП няма да участва в кабинет, ако в него влезе сегашният регионален министър в оставка Гроздан Караджов. Именно парите за пътни ремонти и строителство на пътища бяха една от причините за
разпада на управляващата коалиция. От ПП обвиниха Караджов и "Има такъв народ", че са искали милиарди да се раздават по неясни критерии на определени строителни фирми. Караджов отрече. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

1

pisnamiotmutri

20.07 2022 в 11:03

Браво, че не склонихаедна бивша партийка от слуги на ДПС каквато е ИТН да им поставя условия за лидерите. Понякога умението да тропнеш по масата на мухите е по-важно от влизането на тъмно в гората.