Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Ангелкова е задала общо 303 въпроса към министрите, 200 от тях в един ден

OFFNews 11 февруари 2022 в 14:56 2049 2

Снимка Архив

Бившият министър на туризма и депутат от ГЕРБ Николина Ангелкова е задала общо 303 въпроса към министрите от кабинета на Кирил Петков в рамките на парламентарния контрол. Последните 200 от тях са зададени в един ден. 

Депутатката е задала въпроси към всички министри, а темите са разнообразни - от уволнения, назначения и граждански договори, до европроекти и раздадени бонуси. Аргументацията на Ангелкова е, че работата на народните представители е да задават въпроси.

Председателят на регионалната комисия Настимир Ананиев от "Продължаваме промяната" смята, че това е тактика на ГЕРБ, "за да задръсти администрацията с въпроси и тя да не работи за промяната".

Според Крум Зарков от БСП, щом Ангелкова е задала 200 въпроса, значи не иска да чуе отговора на нито един от тях.

Днес Атанас Михнев (ПП) шеговито призова да се премине към парламентарен контрол, за да може Ангелкова да получи отговор на своите 200 въпроса. Председателят на парламента Никола Минчев му отговори, че това не е възможно, тъй като въпросите ѝ са писмени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

2

pisnamiotmutri

11.02 2022 в 15:25

Да кажа какъв е ефектът от картичките за 1 милион, които платихме за да се давали на отпътуващи туристи.. да каже какво стана с 1.4 млн. платени за лого на туризма, което не се използва? Кой понесе отговорност? Вместо да отговаря тя затрупва с въпроси за да губят време с нея.
 
X

Подкастът на OFFNews