Ангел Джамбазки: Макрон иска да фалира българските предприемачи

OFFNews 25 октомври 2017 в 13:27 6140 0

Снимка Facebook

Антиизточна коалиция, водена от френския президент Еманюел Макрон, цели да фалира българските предприемачи. Това заяви българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Става дума за опита на някои държави от Западна Европа, начело с Франция и президента Макрон, да променят по такъв начин правилата в Директивата за командированите работници, че да направят невъзможно предприемачеството от Източна Европа, уточни той. 

Джамбазки определи промените, предложени от френския президент Макрон, като антиевропейски, защото противоречат на четирите основни свободи, на които е основан Съюзът и нарушава правилата и духа на свободния пазар. Според него целта на Еманюел Макрон е бизнесът и предприемачите от Изтока да бъдат фалирани, а работниците да бъдат принудени да са „гастарбайтери" в западните фирми.

Българските евродепутати успяха да постигнат една малка победа в интереса на българските предприемачи в единния общ пазар. А именно транспортните работници да бъдат извадени от директивата за командированите работници. Българските транспортни работници не са командировани в определена държава. Тяхната работа е да пътуват. Затова те нямат място в тази директива, категоричен е Джамбазки.

Евродепутатът заяви още, че след координиран натиск на българските, румънските, унгарските, полските, прибалтийските представители в Европейския парламент са изработени общи позиции в защита на единния пазар и свободната конкуренция, които са изпратени на националните правителства. 

Следващата стъпка в преговорите по въпроса с командироването, което ще е във формат тристранни преговори между Съвета, Парламента и Комисията, ще е по време на Българското председателство на ЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови