Ананиев: Борисов като какъв кадрува? 10 зам.-министри са назначени по предложение на Габриел

OFFNews 25 юни 2023 в 12:13 6529 0

Настимир Ананиев

Снимка БГНЕС

Настимир Ананиев, депутат от ПП-ДБ

Общо 10 зам.-министри са назначени по предложение на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел. Всички те са експерти и са били одобрени от "Продължаваме промяната - Демократична България".

Това обяви пред БНТ депутатът от коалицията Настимир Ананиев в коментар по изявленията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че партията му няма нито едно назначение във висшия ешалон на властта.

"Назначените по предложение на ГЕРБ зам.-министри са експерти, минали са нашите критерии да имат обществено доверие, да няма корупционен риск с тях и да не се безчинствали срещу граждани и бизнес. В "Продължаваме промяната - Демократична България" нямаме притеснения да назначаваме експерти", каза Ананиев без да уточнява в кои министерства са назначенията.

Той разкритикува Борисов, който вчера призна, че се е обаждал на министъра на спорта Димитър Илиев, за да настоява кадър на ГЕРБ да бъде назначен за негов заместник. Бившият рали пилот обаче му отговорил, че може най-много да приеме съветник от партията.

"В качеството на какъв Борисов се обажда на министър, за да кадрува? Това не е негова работа", добави Ананиев.

Той допълни, че в момента тече ревизия на работата на служебния кабинет. По думите му изскачали много притеснителни неща и се очаква следващата седмица да бъдат дадени подробности.

Депутатът коментира и предложението на Борисов за подписване на коалиционно споразумение с "Продължаваме промяната - Демократична България". Той припомни, че такова е имало и с Реформаторския блок, част от когото беше и самият той, което е било развалено от лидера на ГЕРБ.

Ананиев обърна внимание на смяната на шефа на Сметната палата Цветан Цветков. Неговото освобождаване беше оспорено от коалицията и съдът го върна отново на поста. Според депутата Цветков "напипа нещо много голямо в одита" и това е довело до бързото му освобождаване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!