Quantcast

"Алфа рисърч" за евровота: ГЕРБ - 17,5%, БСП - 15,2%, ББЦ и РБ по 5%

OFFNews Последна промяна на 28 март 2014 в 12:32 4017 20

Алфа рисърч - нагласи на евровота (март 2014)
Алфа рисърч - нагласи на евровота (март 2014)

ГЕРБ запазва преднината си от около 2 процента пред БСП при електоралните нагласи за предстоящите евроизбори през месец май.

Това отчита национално представителноп социологическо изследване на "Алфа рисърч", поведено в периода 20-24 март 2014 г.

Към настоящия момент партията на Бойко Борисов има 17,5% подкрепа, БСП има 15,2%, а третото място е за ДПС с 6,9 на сто.

Реформаторският блок и България без цензура/ВМРО са с изравнени сили - съответно с по 5,1 и 5,2%. АБВ събира 4 на сто подкрепа.

За трети пореден месец ГЕРБ запазва преднина пред БСП, като успява да отбележи лек ръст. След началния спад, който левицата претърпя с реанимирането на проекта АБВ, сега подкрепата й остава без промяна, коментират социолозите.

И двете формации, които влязоха с летящ старт в началото на 2014-та, АБВ и „България без цензура“, имат отлив през март. По-силно изразен е той при движението на бившия президент Първанов (от 6.1% на 4%) и по-слабо – при партията на Н.Бареков (от 5.5% на 5.2%), отбелязва "Алфа рисърч".
При Реформаторския блок няма промяна (5.1%), а националистическият вот продължава да бъде разделен между НФСБ (3.6%) и Атака (2%).
Доверието към правителството и парламента остава критично ниско (съответно 19% и 8%), както и оценките за развитието на страната през последната година. Нараства поляризацията в отношението към президента. Негативната тенденция в отношението към институциите засяга също президент, главен прокурор, национален омбудсман. Те все още са сред най-одобряваните публични фигури в страната, но макар с по-слаби темпове, общественото доверие в тях също ерозира. Президентът Росен Плевнелиев получава одобрението на 27%, срещу 37% критични оценки.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.03 2014 в 18:37

Шеф и лице на Алфа рисърч е Боряна Димитрова – стабилна дама от типажа на Галя Прокопиева и Саша Безуханова. И не само е от същия тип, но е и от същия кръг. Боряна Димитрова е член на УС на "Училище за политици" - широко рекламирания проект на същата тази Саша Безуханова, в чиито връзки с кръга около Прокопиеви никой не се съмнява. Забавното е, че в този Управителен съвет стои и името на още една личност от кръга на Прокопиев – Меглена Русенова, която от 2009 до 2011 г. е била административен директор на Алфа финанс холдинг – едно от основните дружества, собственост на Иво Прокопиев. Оттогава досега тя е управляващ директор на компании от ВЕИ сектора, също свързани с Прокопиев.Алфа рисърч е марионетна фирма, управлявана от кръга около Иво Прокопиев, Цветелина Бориславова и Плевнелиев. Напълно естествено е "вътрешното дружество" да защитава "вътрешните интереси". Затова е важно да се четат не просто изследванията на социологическите агенции, а да бъде ясно кой стои зад тях“.

28.03 2014 в 16:18

Единствента алтернатива на комунистическите проекти е СИНЬО ЕДИНСТВО. Това е последния шанс на разумните,нормлани и успели хора.

28.03 2014 в 16:10

Аллооо, що цапате думата 'националист', като я лепите на тези национални предатели от "Атака"?!

28.03 2014 в 16:01

Хаха смея ви се на малоумните социологически платени прогнози! Атака имала 2 % след всички положителни ходове, които предприе през последните месеци и след позицията и за Русия и Украйна няма как да е 2% може би сте пропуснали една нула да добавите! А олигархът Далавери да имал 3, 6% явно добре си плаща, той след неадекватните си изказвания за Крим и Русия сигурно е останал и без един избирател!

28.03 2014 в 15:20

Всички знаем,че Реформаторите са трета политическа сила и в началото бяха коректни в резултатите,после като излюпиха Дудука им се спусна на агенциите опорната точка да се бие по РБ. това е! Ще се види на изборите истината, а електората на дудука са само платени мангали и там се събраха най-корумпираните и провалени политици- Каракачанов,софиянски,любен-дилов да не говорим за дудука!Потрес! Срам за България!

28.03 2014 в 15:19

Див Каратист, не го фиркай много колегата, те РБ нямат тролове, повтарям НЯМАТ. А и той не е уточнил страната, може да е от някое друго измерение...

28.03 2014 в 15:12

Всички знаем,че Реформаторите са трета политическа сила и в началото бяха коректни в резултатите,после като излюпиха Дудука им се спусна на агенциите опорната точка да се бие по РБ. това е! Ще се види на изборите истината, а електората на дудука са само платени мангали и там се събраха най-корумпираните и провалени политици- Каракачанов,софиянски,любен-дилов да не говорим за дудука!Потрес! Срам за България!

28.03 2014 в 15:11

„И Алфа и тия дето й плащат знаят, че РБ е третата политическа сила в страната.“
@Джибриил

Я па тоя... Какви мокри сънища сънува. :)
Айде оди да ти продухат кюнеца, че си затегнал нещо... ;)

28.03 2014 в 14:59

"На изборите ще се види" - и какво очаквате да видите, господа съфорумци? Че това дето сега си нагласят другарите, ще си го нагласят и в резултатите.

Защото ако излизат реални статистики, с реални проценти, и за юруш и за боклука, и за людовик, как ще повярвате като излязат изборните резултати?

28.03 2014 в 14:50

БЪЛГАРИ????
Наистина ли ще продължаваме да избираме едни и същи псевдополитици и дупедавци??? Никой от тях няма да защитава българските интереси в Европа.Долу всички отрочета на БКП.
Долу герб,бсп, дпс, атака, рб,нфсб,абв,ндсв,рзс и подобни предатели.
БАРЕКОВ Е Дудук и най - добре ще свири клекнал!