Агент на ДС ще помага на Бокова за шеф на ООН

OFFNews Последна промяна на 21 март 2016 в 16:57 4965 9

Начело на щаба на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН е Райко Райчев, шеф на дирекция "Глобални въпроси" в МВнР. 

Дипломатът е агент на Първо главно управление на бившата Държавна сигурност, вербуван през 1985 г. , според досието му, съобщава desebg.com. През септември 2007 г. по времето на кабинета "Станишев" той е изпратен като постоянен представител на страната ни в ООН, преди това е началник на кабинета на външния министър по това време Ивайло Калфин.

В документите на ПГУ е описан като „много добре идеологически подготвен”, член на БКП от 1982 г. При срещата с оперативния работник Райко Райчев заявява, че „отдавна е очаквал този момент, но не е знаел кой и кога ще проведе разговора”. 

От Ню Йорк го изтегля външният министър Николай Младенов, в МВнР се връща по времето на Кристиян Вигенин. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.03 2016 в 10:30

тая требе да бъде лишена от пенсия и от всички привилегии от ООН

22.03 2016 в 10:28

Подготвят пореден "Златен скункс" за Плевнелиев заради гаф с цитиране на измислици за Левски
Очевидно президентът изобщо не си дава труд да проучи нещата, за които говори
Преди 3 дни пред Народното събрание президентът на България си позволи да цитира Левски, но гафът, който сътвори, е по-голям дори от гафа с Колорадските планини в новогодишната му реч. "Нека винаги помним и следваме Апостола на свободата, който искаше да се освободим сами, а не някой друг да идва да ни освобождава, защото "който ни освободи, той ще ни пороби".Това бяха точните думи на Плевнелиев, извадени от фалшиво писмо на Левски, публикувано за пръв път в сайта Бъзикилийкс.

22.03 2016 в 10:28

с тоя помощник направо е избрана

банда боклуци и национални предатели, слуги на КГБ и последно агенти на ДС.

Райчев е вербуват от ПГУ през 1985 г., когато е 30-годишен като млад дипломат преди изпращането му на задгранична работа в САЩ. В документите на ПГУ от досието му той е описан като „много добре идеологически подготвен”, член на БКП от 1982 г. При срещата с оперативния работник Райко Райчев заявява, че „отдавна е очаквал този момент, но не е знаел кой и кога ще проведе разговора”. Вербуван е под псевдонима „ВЕЛИН”-1 и 2. Под прикритието на поста аташе в постоянното представителство на България в ООН, Ню Йорк той донася срещу чуждестранни дипломати и американски граждани, сред които и журналисти.

22.03 2016 в 09:41

На територията на червената мафия все още други няма, всички са от библиотеката и слугинаж на КГБ - БКП - ДС изродтите, а гаврата с тази пачавра е в повече дори и за заспалата робска рая в загубернията.

22.03 2016 в 09:23

Дъщерята на убиец е обслужвана от агент на ДС вероятно и той син на убиец.

Какво по-обикновено от това!?

22.03 2016 в 05:13

"КЛОЗЕТНА РАБОТА, ФЕКАЛНА. засраната пачвра и нейния милцунерски бърсогъз." това би било достатъчно!Публикувайте линкове - така и вие ще пестите от букви! Не само коментиращите.

21.03 2016 в 18:51

Дано не я изборът тази комунистическа пачавра ,че излагацията ще е още по голяма и в световен мащаб!
Представяте ли си комунист и то от режим обявен за престъпен в ЕС и у нас ,да стане шеф на ООН !!!

21.03 2016 в 17:32

Човекът е добре идеологически подкован, няма да сбърка и един ход. А ако случайно сбърка - от масква ще го смъмрят с пръстче и ще си го вкарат обратно в праворуския път. Ако се опъва - може и чайче да го почерпят. Той си знае на какво хоро се е хванал - дето няма пускане, играеш докато паднеш с пяна на устата.

21.03 2016 в 17:11

Какво лошо има, агенти на ДС ни забавляват тука с плоскоумия, нека да прецакат кариерата и на тая пачавра.