АБВ ще предложи свой антикорупционен закон

OFFNews 14 септември 2015 в 10:26 2676 5

Снимка БГНЕС

Лидерът на АБВ Георги Първанов

АБВ ще внесе свой проектозакон за борба с корупцията по високите етажи на властта.

Това стана ясно то думите на партийния лидер Георги Първанов пред БНТ.

Така бившият държавен глава коментира отказа на подкрепа от страна на депутатите от АБВ за правителствения проектозакон, въпреки участието на политическата формация в правителството.

По думите на Първанов в момента се работи по текстовете и когато бъдат готови, от АБВ ще ги предложат на вниманието на коалиционните си партньори.

Според него предложението, внесено от екипа на Кунева, не е прецизирано. "Създаването на антикорупционно бюро, което ще работи по анонимни сигнали, нямало да доведе до желаните резултати, а дори може да се окаже вредно", категоричен беше лидерът на АБВ.

„Г-жа Кунева каза, че ще внесе същия законопроект след три месеца. Така ли ще спечелят нашата подкрепата? Защо не направят като социалния министър Ивайло Калфин, който се срещна с всички заинтересовани страни при подготовката на пенсионната реформа“, попита Първанов.

Той коментира и темата с кандидатурата на депутата от БСП Георги Кадиев за кмет на София, въпреки че столетницата вече е издигнала за поста проф. Михаил Мирчев.

Бившият президент заяви, че Кадиев има шансове да отиде на балотаж. АБВ съвместно с "Български социалдемократи” ще подкрепи Кадиев в битката му за София. До решението за това се стигнало след много дълги дни на разговори за формулата и начинът на издигането му.

Той определи "червения" депутат като "преди всичко столичанин - и като поведение, и като компетентност."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови