А сега пък нямало смисъл да влизаме в Шенген...

OFFNews Последна промяна на 03 септември 2019 в 20:18 4495 1

"В момента не знам дали дори е изгодно за България да влиза в Шенген. Ние ползваме всичката Шенгенска система. Но всеки ден връщаме на Гърция по над 100-150 мигранти. Към днешна дата, дори да съм опозиция, няма да приветствам влизане в Шенген за външна граница"

Това заяви премиерът Бойко Борисов на съвместна пресконференция с председателя на групата на Християнсоциалния съюз в Германския Бундестаг Александер Добриндт.

Борисов е в Берлин по покана на Добриндт и участва като почетен гост на програмното заседание на Групата на ХСС.

Александер Добриндт отбеляза, че се регистрира забележим напредък по отношение на две важни теми за България – Шенген и Еврозоната:

„Не мога да дам времеви график, но следим темите с внимание и имаме позитивно отношение, отчитаме постигнатото от България в областта на финансите и на правовата държава“, добави председателят на групата на Християнсоциалния съюз.

За немските инвеститори ще бъде добре България да влезе в чакалнята на Еврозоната, защото това гарантира още повече инвестиции, коментира българският министър-председател.

В отговор на журналистически въпрос Александер Добриндт отбеляза, че "разполагането на един голям автомобилен завод в България на германски производител е в дебати."

"Всички сме наясно, че става дума за икономически въпрос, това е стопанско решение, в което политиката не може да се меси. От друга страна сме наясно, че политиката поставя политическите рамки и нашата среща е в този контекст", каза председателят на групата на ХСС, цитиран от българската правителствена пресслужба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови