3D Борисов ще намига от плакатите на ГЕРБ

Симона Костадинова 03 септември 2014 в 13:40 6690 10

Снимка Симона Костадинова

Цветанов демонстрира интерактривната технология върху 3D плакат на Борисов

ГЕРБ ще търси подкрепата на повече млади хора за предсрочните парламентарни избори. Партията ще заложи на интерактивна предизборна кампания, която ще се води предимно в интернет и социалните мрежи.

Това заяви на пресконференция председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Партията на Борисов пуска и свое собствено приложение за смартфони, което е в основата на интерактивната кампания. Благодарение на него, когато телефон или таблет сканира някои от плакатите на партията, на устройството ще стартират предизборни клипове.

"С подобен подход партия ГЕРБ прави първа стъпка към електронен начин на управление", коментира Цветанов.

От ГЕРБ пускат и 3D плакати с образа на Борисов, които напомнят за картичките с анимационни герои, които събираха децата в началото на века. 

Цветанов е на мнение, че тази кампания ще допринесе "младите и модерните" да излязат и да гласуват на 5 октомври.

От ГЕРБ уточниха, че идеята за интерактивна кампания е заимствана от други десни европейски партии, като посочиха, че такава кампания е имал и германският канцлер Ангела Меркел.

На въпрос колко са стрували тези 3D плакати и мобилното приложение, Цветанов отговори, че „невинаги новите технологии струват повече”.

В кампанията все пак ще има и най-обикновени плакати, които обаче ще са по-малко от минали години, защото кампанията ще се води предимно в социалните мрежи, уточни Цветанов.

"Това не струва пари, а носи доверие", допълни той.

От партията на Борисов се похвалиха още, че са стартирали гражданска инициатива, която има за цел да повиши избирателната активност. Те посочиха, че са само автори на кампанията, която се казва "Гласувай, спаси България" и тя няма да бъде направлявана от тях.

"Целта е да постигнем активност поне колкото през 2008 г., когато тя беше над 60%. Искаме обществото да е добре представено в следващия парламент, дано другите партии се включат. В "Гласувай, спаси България" няма да има предизборни номера на партията, снимки или други агитационни материали", обясниха от ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!