Как да изберем течност с никотин за електронна цигара?

OFFNews 30 март 2023 в 15:22 3934 0

vaping
електронни цигари

Всеки начинаещ вейпър изпада в дилемата „колко никотин да има в течността за електронни цигари“. Това е важен въпрос за прохождащите във вейп обществото, защото по-ниската доза може да не засити никотиновия глад и да върне човека към нездравословния навик.
Подготвихме кратък материал, с който да дадем ориентир на начинаещите вейпъри, колко силен трябва да е никотинът в течността на вейпа.

Какво е никотин?

Никотинът е химично съединение, което се извлича от растението тютюн. Той е алкалоид, което означава, че съдържа нитроген и химически наподобява кафето.
Освен от листата на тютюна никотинът се съдържа в патладжана, картофите и доматите, но в много ниски количества. За сравнение 1гр. тютюн съдържа средно 20мг никотин, а един патладжан 0.0001мг на 1гр.

Състав на разтворите за електронни цигари

Основните части, от които се правят течностите за вейп са растителен глицерин (VG); пропилен гликол (PG); аромат, който се среща в хранително-вкусовата индустрия и фармацевтичен никотин.

Важно е да се знае, че никотинът не е задължителна част от състава на разтворите за електронни цигари.

Какво означават числата на бутилката?

Цифрите върху бутилката с течност за електронна цигара показват колко милиграма никотин се съдържа на милилитър в разфасовката. Колкото е по-нисък обемът на съотношението, толкова е по-слаба течността.

Пример – ако на бутилка с разтвор за вейп от 10мл. (което е стандарт) е написано, че съдържа 5мг никотин, това означава че на 1мл. от течността има 5мг от химичното съединение.

Колко дръпки от течността за вейп е равносилено на една изпушена цигара?

Това е един много труден въпрос на който може да се отговори със „зависи“.

Ако стандартната цигара съдържа 12мг. никотин тялото абсорбира малка част от него, а останалата се издиша. Вейпването не доставя бързо никотина в тялото, както при конвенционалното пушене. Течността спомага на организма постепенно да си набави химичното съединение, за да задоволи никотиновия глад през деня.

Колко милиграма никотин са подходящи за мен?

За да може начинаещият вейпър да си отговори, трябва да знае навиците си като пушач. Това включва колко силни цигари пуши и по колко цигари дневно употребява.
Стартирането с по-тежка течност може да помогне за по-бързият преход към електронна цигара. След като се открие идеалната доза, тя постепенно може да се намаля във времето. Ако пушачът се насочи към прекалено слаба, може да вейпва до засищане на тютюневият глад.

18мг.-20мг. – Това са течностите за електронни цигари с най-високо съдържание на никотин. Препоръчват се за страстни пушачи, които пушат над кутия цигари на ден.

10мг.-12мг – Стандартно насищане, което е добро начало за прохождащи с вейп. Тази дозировка е подходяща за консумиращи до кутия дневно.

5мг.-8мг. – Тези течности са с ниско ниво на никотин. Препоръчват се за хора, прекарали поне 2 седмици без да запалят цигара и решили да намалят дозировката.

3мг. – Това са разтворите с най-ниски нива на никотин, които може да се намерят на пазара. Подходящи са за тези които са на прага да спрат да пушат или за стартиращи с електронна цигара, които препалват по 1-2 цигари на ден.

0мг. – Тези течности за вейп са без съдържание на никотин. Те са най-добрата опция за социалните пушачи и желаещите да разредят разтворите, които ползват.

Допълнителни съвети

Търсещите по-интезивен вкус, е добре да пробват течност за електронни цигари със съотношение 50/50 на VG и PG. По-високото съдържание на пропилен гликолът помага за постигане за ефекта "няма как това да не е цигара".

За по-активните пушачи е нормално да започнат с по-висока доза никотин в разтвора.
При подбор на разтвор за електронна цигара е важно начинаещият да обърне внимание на навиците си като пушач, за да подбере най-подходящата за него доза никотин.
За социалните пушачи, които искат да навлязат в тренда, има разработени специални течности, които нямат съдържание на никотин.

От къде мога да закупя течности за електронни цигари?

Разтворите за вейпове са широко разпространени и достъпни, за навършелите навършени 18 години. Те се продават в специализираните физически и онлайн магазини като Esmoker.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!