Почина най-високият човек в света (видео)

ОFFNews Последна промяна на 27 август 2014 в 17:22 63103 4

Леонид Стадник.
Леонид Стадник.

Мъжът, смятан за най-високият човек на света, e починал на 44-годишна възраст в неделя, пише "Мирър".

Украинецът Леонид Стадник беше висок 2,54 м., но беше твърде срамежлив, за да бъде премерен от официалните лица на рекордите на Гинес. Така за най-висок на планетата се води турчинът Султан Кесен, въпреки че е с цели 6 см по-нисък от Стадник.

Стадник, който живя в Житомирска област, е починал от мозъчен кръвоизлив. От 12-годишна възраст украинецът страдал от доброкачествен тумор на хипофизата (която контролира растежа), заради което претърпява няколко неврохирургически операции.

Той никога не е бил женен, носил е обувки 62-и номер и е работил като ветеринар в колхоза на родното си село. По думите на съселяните му, великанът бил добър и отзивчив човек.

"За мен височината ми е проклятие, наказание от Господ. Не е нещо, което да ме радва. Не знам какъв грях съм извършил. Цял живот съм мечтал да бъда като всички останали. Не искам и не се нуждая от славата, която това ще ми донесе, така че не нямам желание да съм част от тази книга на "Гинес", е коментирал приживе Леонид.

Великанът е бил уплашен да се обвърже с жена, за да не пренесе проблемите си и върху нея. "Не смятам, че ще е честно спрямо нея", казвал е той.

Стадник е обучен като ветеринар и е обичал работата си, но не е могъл да я работи, защото не е успял да намери подходящ размер обувки за зимата, които да го предпазят от измръзване. Затова се грижи за малкия си семеен имот.

"Не е лесно с моята височина да се наведеш, за да изтръгнеш някой плевел. Това натоварва гърбът ми изключително много", обяснява той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.08 2014 в 09:53

До 1_11

Човека е роден 1970 година, какъв Чернобил?!

27.08 2014 в 21:12

Чернобил = гигантизъм+ др.дефекти при раждане.

27.08 2014 в 20:28

Black Wolf

Сбъркал си статията и ще сбъркаш в избора си- Зелените играят сечено в момента. Идеалният свят ,в който изборите се правят без пари не е тук и в тая времева "реалност" .
Ама то и бизнес не се прави така - ако имаш действаща и разпознаваема фирма , няма да ме вземеш като равностоен партньор, защото съм хубав/а, ще искаш някаква "вноска".

27.08 2014 в 18:54

Не е точно така, защото в секундата, в която е загинал, вторият най-висок е станал най-висок и най-високият човек си е все така жив.

Мир на праха му.