Почина най-високият човек в света (видео)

ОFFNews 27 август 2014 в 17:22 68647 4

Леонид Стадник.
Леонид Стадник.

Мъжът, смятан за най-високият човек на света, e починал на 44-годишна възраст в неделя, пише "Мирър".

Украинецът Леонид Стадник беше висок 2,54 м., но беше твърде срамежлив, за да бъде премерен от официалните лица на рекордите на Гинес. Така за най-висок на планетата се води турчинът Султан Кесен, въпреки че е с цели 6 см по-нисък от Стадник.

Стадник, който живя в Житомирска област, е починал от мозъчен кръвоизлив. От 12-годишна възраст украинецът страдал от доброкачествен тумор на хипофизата (която контролира растежа), заради което претърпява няколко неврохирургически операции.

Той никога не е бил женен, носил е обувки 62-и номер и е работил като ветеринар в колхоза на родното си село. По думите на съселяните му, великанът бил добър и отзивчив човек.

"За мен височината ми е проклятие, наказание от Господ. Не е нещо, което да ме радва. Не знам какъв грях съм извършил. Цял живот съм мечтал да бъда като всички останали. Не искам и не се нуждая от славата, която това ще ми донесе, така че не нямам желание да съм част от тази книга на "Гинес", е коментирал приживе Леонид.

Великанът е бил уплашен да се обвърже с жена, за да не пренесе проблемите си и върху нея. "Не смятам, че ще е честно спрямо нея", казвал е той.

Стадник е обучен като ветеринар и е обичал работата си, но не е могъл да я работи, защото не е успял да намери подходящ размер обувки за зимата, които да го предпазят от измръзване. Затова се грижи за малкия си семеен имот.

"Не е лесно с моята височина да се наведеш, за да изтръгнеш някой плевел. Това натоварва гърбът ми изключително много", обяснява той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews