Българо-македонските отношения стигнаха стратосферата

Николаос Цитиридис 16 октомври 2012 в 11:20 4243 2

Феликс е.... македонец, дядо му е от Струмица
Феликс е.... македонец, дядо му е от Струмица

Социалната мрежа Facebook гръмна с новината, че Македония е присвоила още един герой на новото време - Феликс Баумгартнер.

В социалната мрежа се появи снимка на началната страница на изданието "Дневник" в Македония, озаглавена: "Дедо му е роден во Струмица! "Феликс, се гордееме со тебе, сине!".

Facebook гъмжи от коментари под снимката, която вероятно е монтаж, тъй като проверка в онлайн изданието на вестника подобна статия не може да бъде открита. Според македонски интернет издания става въпрос за фалшификация. Според plusinfo.mk цитираният надпис бил на български език и явно става въпрос за фотомонтаж, целящ да се осмее Македония в опитите ѝ за присвояване на история и исторически личности.

След Батман, Филип Втори и Александър Македонски, сега дойде ред и на небесния гмуркач, Феликс Баумгартнер, се пише в един от много майтапчийски коментари под снимката.

В неделя австриецът направи исторически скок от почти 40 км, като счупи 3 рекорда. Феликс Баумгартнер летя с над 1000 км/ч и стана първият човек, който премина звуковата бариера. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!