7 креативни начина да научите английски като възрастен

OFFNews 27 септември 2022 в 16:20 1508 0

Big Ben London

Снимка pixabay.com

London

Поради една или друга причина не сте научили английски като дете и сега се питате дали е възможно да усвоите този език като възрастен?

Отговорът на този въпрос е само един и той е: “Да, разбира се”.

Наистина, изучаването на чужд език в детска възраст е по-лесно, тъй като детското създание е по-еластично, възприемчиво и усвояването на нови думи и изрази става естествен и по-лесен начин.

Но пък вие като възрастен можете да се възползвате от някой предимства, които децата нямат и да се справите не по-зле от тях.

За да сме ви от помощ се допитахме до дългогодишни преподаватели по английски за възрастни , които съставиха списък с няколко креативни начина, които могат да ви помогнат да научите английски по-бързо и лесно.

Говорете колкото се може повече

Разбирането и устното изразяване са два от основните елементи за усвояването на всеки чужд език. Затова се опитайте да говорите колкото се може повече на английски, а не само докато посещавате курсовете, на които сте се записали.

Ако ви е трудно да откриете партньор в разговорите от обкръжението си можете да потърсите в Мрежата. Там ще откриете различни приложения и сайтове, които ви позволяват да общувате с хора от цял свят, които също като вас искат да научат английски.

Гледайте филми и сериали без субтитри на български

Гледането на филми и сериали, в които се говори на английски ще ви научи да използвате двете си сетива - слух и зрение. А това пък значително ще увеличи шансовете ви не само да запомните нова информация като думи, идиоми и цели изречения, но и да ги запазите в дългосрочната си памет.

Слушайте подкасти и музика на английски

Зад способността да слушате се крие умението да разбирате и да можете да обясните това, което току-що сте чули. Подкастите могат да ви помогнат да усъвършенствате това умение.

Музиката също може да ви помогне да разширите речниковия си запас от английски думи, с които да изненадате преподавателя си в курса по английски за възрастни.

Докато слушате любимата си музика и си тананикате небрежно или докато слушате някой интересен подкаст, вашият мозък ще започне да мисли на английски, да търси определени идиоматични структури и без да се усетите ще сте запаметили повече думи, отколкото изобщо можете да си представите.

Четете на английски

В днешно време Интернет предлага много възможности, от които можете да се възползвате. Можете да четете блогове на английски, новинарски сайтове и както ли още не.

Ако пък харесвате хартиените варианти, можете да си купувате вестници, списания и книги на английски.

Книгите са особено полезни, тъй като от тях можете да се научите не само да четете, но и да използвате правилно думите, да разширите речниковия си запас и да придобиете по-голяма граматична увереност.

Източник снимка: pixabay.com

Пътувайте до англоговорящи страни

Нищо не е толкова ефективно като посещението на страна, в която се говори английски. Затова, имате ли възможност за екскурзия или почивка, просто посетете някоя англоговоряща страна и говорете с местните.

Ще видите, че колкото разговаряте и се потапяте в културата на страната, толкова по-добре разбирате какво ви казват местните и толкова по-добре можете да им отговорите вие.

Настройте устройствата, с които работите на английски

Предполагаме имате смартфон, таблет или лаптоп, които използвате всекидневно.

Настройте ги на английски език и така всеки път, в който ги използвате ще ви се наложи да мислите и действате на английски.

Променете начина си, по който учите

Не се фокусирайте твърде много върху един метод на учене, а комбинирайте курсовете по английски за възрастни с всички начини, които току-що ви представихме.

Така няма да изгубите мотивацията си и ще напреднете с усвояването на езика много по-бързо и по-лесно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews