Знания за първа помощ – и за жителите на Малко Търново и Звездец

OFFNews - Бургас Последна промяна на 01 ноември 2016 в 10:34 3317 0

С обучения по първа помощ за жители на град Малко Търново и село Звездец приключи серията от практически и теоретични знания, които експерти, осигурени от фондация „ОФФ Медия“, местният партньор на Програма ЗОВ, преподаваха на хора от уязвими групи. Обученията са част от проекта „Интегриран проект за социално включване на роми и други уязвими групи“, финансиран по Българо-швейцарската програма за сътрудничество, в рамките на ЗОВ – Здраве и образование за всички.

В Малко Търново дейностите преминаха на два етапа. От 10 – ти до 12 –ти октомври бе обучена първата група – съставена от родители от Малко Търново. Между 13 – ти и 15 – ти октомври подобен курс преминаха и жители от Звездец, за които Община Малко Търново осигури транспорт. Общо около 30 души бяха обучени в най-важното при инциденти – от спиране на кръвта, до разпознаване на симптоми на по-тежки случаи като инфаркти и инсулти. Идентични курсове преминаха и жители на Бургас и Средец, като общото число на обучените хора е над 100.

При голям интерес преминаха и състезанията, в които се включиха 62 – ама души – родители и деца. Тяхната цел е по атрактивен и забавен начин да се демонстрира наученото. Състезанията представляваха поредица от симулации на реални инциденти, в които участниците под формата на отбор от 5 души оказваха организирано първа помощ.

Отношението на участниците от целевата група беше много добро, проявяваха голям ингтерес и се справяха отлично с казусите за оказване на първа помощ, които бяха разигравани“, коментираха експертите към фондация „ОФФ Медия“.

В края на ноември предстои подобни състезания да бъдат проведени и за жителите от бургаския квартал „Победа“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !