Жители на Средец бяха обучени в оказване на първа помощ

OFFNews - Бургас 23 септември 2016 в 13:05 4637 0

Жители на Средец демонстрират получените знания за оказване на първа помощ

Експерти, осигурени от фондация „ОФФ Медия” обучиха около 30 души от Средец да оказват първа помощ при инциденти. Важните практически уроци и теоретични знания, които бяха преподадени, са част от проекта „Интегриран проект за социално включване на роми и други уязвими групи“, финансиран по Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Експерти към фондация "ОФФ Медия" показаха на жителите на Средец основни действия при инциденти – как се спира кръвотечение, как се действа при изгаряне, да разпознават тежки случаи (като инсулти и инфаркти) и първата помощ при тях. 

Обученията в Средец преминаха на два етапа – от 6-ти до 8-ми септември и от 9-ти до 11-ти. След това бе проведена и демонстрация, в която обучените трябваше да покажат как са усвоили знанията. Тя премина под формата на игра и в нея се включиха над 70 души – основно деца.

Обучението в Средец е част от проекта, който се финансира от Българо - швейцарската програма за сътрудничество. От 10–ти до 16–ти октомври експертите, осигурени от фондация „ОФФ Медия“, ще предадат такива знания и на жители на Малко Търново. В края на октомври е предвидено и състезание - демонстрация за бургазлии от кв. „Победа“, които бяха обучени първи.

Целият проект на община Бургас е на обща стойност 2 613 544 лв. Също част от проекта е изграждането на сграда за предучилищно и начално училищно образование в кв. „Победа”, ремонт на детската градина в с. Звездец, изграждане на Център за развитие на общността в Средец и др.

„Интегрираният проект за социално включване на роми и други уязвими групи“ е по Програмата за подкрепа на социалното включване на роми и други уязвими групи, част от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Партньори по проекта са община Средец, община Малко Търново, фондация „Областен ромски съюз“, Основно училище „Христо Ботев“ в бургаския квартал „Победа“ и фондация „ОФФ Медия“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови